300 de focare pestă porcină africană sunt active în România. Ce judeţe sunt afectate

  • 300 de focare de pestă porcină africană sunt active în România, anunţă Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară şi Pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).
  • Numărul animalelor afectate este de 139.964.
331 afișări
Imaginea articolului 300 de focare pestă porcină africană sunt active în România. Ce judeţe sunt afectate

Cele mai multe focare de pestă porcină sunt în Gorj (79), Sibiu (34), Sălaj (25), Bihor (23) şi Alba (21), iar cele mai puţine (câte unul) în Tulcea, Dâmboviţa, Braşov, Bacău, respectiv niciun caz în Olt.

Numărul animalelor afectate este de 139.964.

În ultima săptămână, au fost înregistrate 12 focare noi în Bihor, Buzău, Iaşi, Maramureş, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Timiş, Vâlcea şi Vaslui.

De asemenea, au fost stinse 22 de focare de pestă porcină.

Din analiza celor 300 de focare active rezultă că în unele judeţe precum Gorj, Sibiu, Alba, Ilfov, Mehedinţi, Bihor sau Giurgiu există 91 de focare confirmate anul trecut care nu s-au stins până acum.

Motivul pentru care nu au putut fi stinse este apariţia de focare noi în aceleaşi zone, ceea ce, susţine ANSVSA, arată că măsurile nu au fost respectate în totalitate.

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor a dispus luarea unor măsuri de urgenţă astfel încât să fie prevenită apariţia de noi focare de PPA în jurul celor deja existente.

De la prima semnalare a prezenţei virusului PPA în România, pe data de 31 iulie 2017 şi până în prezent, au fost diagnosticate 5.679 de cazuri la mistreţi în 41 de judeţe.

În conformitate cu prevederile europene, cazurile la mistreţi se sting după cel puţin 2 ani de la apariţia lor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici