DiscoverEU: 35.000 de tineri vor primi permise de călătorie de cale ferată cu care pot cunoaşte Europa

Comisia Europeană a lansat marţi runda de înscrieri de toamnă DiscoverEU, în cadrul căreia 35 000 de tineri vor primi un permis de călătorie de cale ferată cu care pot cunoaşte Europa şi explora cultura sa bogată.

380 afișări
Imaginea articolului DiscoverEU: 35.000 de tineri vor primi permise de călătorie de cale ferată cu care pot cunoaşte Europa

DiscoverEU: 35.000 de tineri vor primi permise de călătorie de cale ferată cu care pot cunoaşte Europa

Potrivit unui comunicat al CE, înscrierile sunt deschise pentru candidaţii din ţările participante la programul Erasmus+, începând de marţi de la prânz şi până pe 25 octombrie la prânz.

Pentru a putea câştiga un permis de călătorie, tinerii sunt invitaţi să se înscrie pe Portalul european pentru tineret, să răspundă la un quiz alcătuit din 5 întrebări şi la încă o întrebare suplimentară.

Candidaţii care au completat cu succes quizul de selecţie, născuţi în perioada 1 ianuarie-31 decembrie 2004, vor putea călători în Europa pentru o perioadă de până la 30 de zile în cursul perioadei de călătorie cuprinse între 1 martie 2023 şi 29 februarie 2024.

Potrivit CE, odată cu Anul european al tineretului 2022 a fost majorat numărul de permise de călătorie. Anul acesta sunt puse la dispoziţie în total 70 000 de permise.

Beneficiarii se vor bucura în continuare de avantajele unui card de reduceri cuprinzând peste 40 000 de posibilităţi de reduceri pentru transport public, activităţi culturale, cazare, alimente, sporturi şi alte servicii disponibile în ţările eligibile.

În cadrul Anului european al tineretului, Comisia a lansat iniţiativa „Tineretul descoperă cultura datorită DiscoverEU în 2022”. Din acest motiv a fost lansat, la 25 mai 2022, Itinerariul cultural DiscoverEU, care combină destinaţii şi sectoare culturale diverse, incluzând arhitectura, muzica, operele de artă, teatrul, moda, designul şi altele. Călătorii DiscoverEU pot vizita Capitalele europene ale culturii, destinaţii adăugate pe prestigioasa listă a patrimoniului mondial UNESCO sau locuri care deţin mărca patrimoniului european. Ei se pot totodată opri în oraşe cărora li s-a acordat premiul Access City Award. Acestea sunt oraşe care au depus toate eforturile pentru a deveni mai accesibile pentru toţi, indiferent de vârstă, mobilitate sau abilităţi.

„Anul 2022 este Anul european al tineretului, iar acesta este un moment esenţial în istoria europeană. Trebuie să ne concentrăm atenţia asupra generaţiilor tinere, să le oferim posibilitatea de a-şi lărgi orizonturile, pentru ca tinerii să poată construi o lume mai conectată şi mai tolerantă. Acesta este obiectivul urmărit de DiscoverEU. Călătorind, tinerii pot şi să exploreze diversitatea Europei, dar şi să găsească atât de multe similitudini”, a declarat Mariya Gabriel, comisarul pentru inovare, cercetare, cultură, educaţie şi tineret.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici