36 de cetăţeni din Irak şi Siria, opriţi la frontieră când încercau să intre ILEGAL în România

Poliţiştii de frontieră din Timişoara au depistat, în zona Moraviţa şi Oraviţa, 36 cetăţeni din Irak şi Siria, între care şi minori, care au încercat să intre ilegal în România, cu scopul de a ajunge în ţări din vestul Europei, transmite corespondentul MEDIAFAX.

124 afișări
Imaginea articolului 36 de cetăţeni din Irak şi Siria, opriţi la frontieră când încercau să intre ILEGAL în România

36 de cetăţeni din Irak şi Siria, opriţi la frontieră când încercau să intre ilegal în România (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit Poliţiei de Frontieră, în ultimele 24 de ore poliţiştii din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moraviţa, din Timiş, au depistat, pe direcţia localităţii de frontieră Lăţunaş, două grupuri de nouă, respectiv zece cetăţeni străini care se deplasau dinspre frontiera cu Serbia, spre interiorul ţării.

În cadrul verificărilor s-a stabilit că primul grup era format din şase bărbaţi, o femeie şi doi minori, cetăţeni irakieni, cu vârste cuprinse între 2 şi 45 de ani, iar al doilea grup era format din trei bărbaţi, două femei şi cinci minori, cetăţeni sirieni, având vârste cuprinse între 2 şi 40 de ani.

Sâmbătă dimineaţa, pe raza aceleiaşi localităţi, au fost depistate de poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Oraviţa, alte nouă persoane, stabilindu-se că aceştia sunt cetăţeni irakieni, între care şapte bărbaţi, o femeie şi un minor, cu vârste cuprinse între 3 şi 45 de ani.

Toate cele 28 de persoane depistate pe raza localităţii Lăţunaş au declarat că au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România cu intenţia de a ajunge în ţări din vestul Europei.

În cursul nopţii de vineri spre sâmbătă, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Caraş-Severin, au depistat, în apropierea localităţii de frontieră Oraviţa, opt cetăţeni străini, aceştia fiind preluaţi şi transportaţi la sediul instituţiei pentru cercetări.

În cadrul verificărilor, s-a stabilit că e vorba de şase bărbaţi, o femeie şi un minor, toţi din Siria, cu vârste cuprinse între 15 şi 24 de ani. Aceştia au declarat că intenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei.

Toţi cei prinşi încercând să intre elegal în România sunt cercetaţi pentru trecere frauduloasă a frontierei de stat. Totodată, vor fi anunţate autorităţile de frontieră sârbe, în vederea cercetării în comun a evenimentului şi punerii în aplicare a acordului de readmisie.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici