360.000 de persoane au participat la pelerinajul la Racla cu Moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva

360.000 de persoane au participat la pelerinajul la Racla cu Moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva în cele zece zile ale manifestării religioase, a anunţat luni Jandarmeria.

190 afișări
Imaginea articolului 360.000 de persoane au participat la pelerinajul la Racla cu Moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva

Deşi participarea a fost numeroasă, Jandarmeria anunţă că nu au fost înregistrate incidente majore.

În cele 10 zile de manifestări religioase, aproximativ 360.000 de persoane au participat la pelerinajul la Racla cu Moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva şi circa 90.000 de persoane au fost prezente la celelalte evenimente organizate la Mitropolia Moldovei şi Bucovinei, slujbele religioase, procesiunea Calea Sfinţilor şi Sfânta Liturghie Arhierească.

Conform estimărilor organizatorului, perioada de afluenţă maximă a pelerinilor a fost înregistrată sâmbătă, 14 octombrie 2023, când în culoarul de acces către raclă se aflau aproximativ 70.000 de persoane, ceea ce a generat un şir de oameni de peste 5 km lungime şi un timp de aşteptare cuprins între 20 şi 24 de ore.

Personalul structurilor MAI şi ale Poliţiei Locale Iaşi au aplicat 246 de sanţiuni în valoare de 43.250 lei şi au fost constatate 5 infracţiuni.

Echipajele implicate în acordarea asistenţei medicale de urgenţă şi de prim ajutor aflate la postul medical avansat deservit de personalul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al Judeţului Iaşi şi de cel al UPU-SMURD Iaşi au acordat sprijin participanţilor în 641 de situaţii cu afecţiuni medicale diverse (ex. dureri abdominale, toracice, insuficienţă respiratorie, gonartroză, lipotimie, hipertensiune arterială, hipoglicemie, fractură piramidă nazală, crize comiţiale, luxaţii membre, vărsături, viroză respiratorie, etilism acut, cefalee, sincopă, stare hipotimică, nevralgie intercostală, criză epileptică).

În 56 de situaţii a fost nevoie de investigaţii medicale de specialitate. 56 de persoane au fost transportate la spital.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici