371 de romi urmează să fie repatriaţi din Franţa, cu trei zboruri

Secretarul de stat pentru problemele romilor în relaţia cu Franţa, Valentin Mocanu, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că 371 de cetăţeni români vor fi trimişi din Franţa cu trei zboruri, întoarcerea lor în ţară bazându-se pe procedura de retur voluntar.

37 afișări
Imaginea articolului 371 de romi urmează să fie repatriaţi din Franţa, cu trei zboruri

371 de romi urmează să fie repatriaţi din Franţa, cu trei zboruri (Imagine: Andrei Alex Moise/Mediafax Foto)

Potrivit secretarului de stat, cele trei zboruri sunt programate pentru zilele de 19, 20 şi 26 august.

Astfel, în cursul zilei de joi urmează să ajungă în România 79 de persoane, vineri 132, iar în cursul săptămânii viitoare, pe 26 august, încă 160 de oameni.

"Toate aceste întoarceri sunt bazate exclusiv pe procedura de retur voluntar", a precizat Valentin Mocanu.

El a mai spus că Ministerul Administraţiei şi Internelor organizează, împreună cu autorităţile locale, primirea românilor din Franţa.

Franţa va expulza, joi, către România, primii 79 de romi aflaţi ilegal pe teritoriul său, au anunţat marţi autorităţile franceze, citate de AFP.

Un număr de 79 de romi, care au acceptat repatrierea voluntară în schimbul a 300 de euro de adult şi 100 de euro de copil minor vor fi repatriaţi joi către Bucureşti la bordul unui avion închiriat, a anunţat ministrul francez al Imigraţiei, Eric Besson.

Besson a subliniat că acesta este cel de-al 25-lea zbor de acest tip organizat de la începutul anului către România şi Bulgaria.

"Nu sunt zboruri speciale către România. Acestea sunt expulzări în ţara de origine. Este ceea ce spune legea, iar noi aplicăm legea", a subliniat ministrul Imigraţiei, Eric Besson.

El a admis însă că persoanele expulzate, cetăţeni ai Uniunii Europene, "vor putea reveni în Franţa, pentru că aşa este legea". "Dar ele nu vor putea să rămână aici în situaţie ilegală şi să primească ajutor pentru repatriere voluntară (300 de euro, plus 100 de euro pentru un copil)", a adăugat el.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici