38 de afgani, prinşi la frontiera cu Ungaria după o urmărire de câteva ore - VIDEO

Poliţiştii de frontieră de la Vărşand, judeţul Arad, au prins, luni dimineaţă, 38 de transfugi afgani, pentru reţinerea acestora fiind declanşată o urmărire cu efective mărite pe fâşia de frontieră cu Ungaria.

31 afișări
Imaginea articolului 38 de afgani, prinşi la frontiera cu Ungaria după o urmărire de câteva ore - VIDEO

38 de afgani, prinşi la frontiera cu Ungaria după o urmărire de câteva ore (Imagine: Mediafax Foto)

Cei 38 de transfugi au coborât dintr-un tir care staţiona în coloană pentru a ieşi din România şi au luat-o la fugă pe câmp, în faţa autorităţilor de control de la frontieră, care au declanşat o operaţiune de urmărire şi prindere.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad, Mihaela Leş, transfugii au ajuns la Vărşand cu un tir condus de un cetăţean grec, care ar fi trebuit să transporte, conform documentelor, ardei graşi pentru o firmă din Belgia.

"În automarfar erau doar câţiva paleţi cu ardei, folosiţi drept paravan pentru ascunzătoarea afganilor. Chiar înainte de frontieră, când tir-ul staţiona în coloană, cei 38 de bărbaţi afgani au coborât prin podeaua mijlocului de transport şi au fugit pe câmp, pe malul Crişului, pentru a trece graniţa", a declarat Mihaela Leş.

Poliţiştii de frontieră aflaţi în post i-au văzut şi au pornit după ei pe câmp, solicitând şi sprijinul unor colegi care erau în tura liberă şi au venit de acasă pentru a ajuta la operaţiune.

Cei 38 de afgani au fost reţinuţi după o acţiune de urmărire care a durat câteva ore, ei fiind audiaţi împreună cu şoferul.

Transfugii vor fi cercetaţi penal pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, iar şoferul ar putea fi acuzat de complicitate sau trafic de migranţi, încadrarea faptei urmând să se facă la finalizarea audierilor.

Video Stirileprotv.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici