40 de străini care încercau să treacă ilegal în Ungaria, prinşi de poliţiştii de frontieră

Poliţiştii de frontieră au prins în ultimele 24 de ore 40 de cetăţeni străini care au încercat să treacă ilegal în Ungaria, ascunşi în maşini sau pe jos.

94 afișări
Imaginea articolului 40 de străini care încercau să treacă ilegal în Ungaria, prinşi de poliţiştii de frontieră

40 de străini care încercau să treacă ilegal în Ungaria, prinşi de poliţiştii de frontieră

Joi, la Punctul de Trecere a Frontierei Vărşand, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean român, aflat la volanul unui TIR care se deplasa fără încărcătură pe ruta România – Ungaria.

În urma controlului, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentul pentru marfă, 13 cetăţeni străini. Este vorba de cetăţeni din Iran, Siria şi Irak, unii dintre aceştia solicitanţi de azil, alţii fiind intraţi legal în România în baza documentelor personale.

De asemenea, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, poliţiştii de frontieră au verificat un automarfar condus de un cetăţean turc, în care au fost găsiţi, în compartimentul destinat transportului de marfă, 12 cetăţeni sirieni, care intenţionau să treacă în mod fraudulos frontiera pentru a ajunge în state din vestul Europei.

În noaptea de joi spre vineri, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Turnu au observat, la aproximativ 100 de metri de linia de frontieră, 9 persoane care se deplasau pe jos. Deoarece acestea nu îşi justificau prezenţa în zonă, au fost duse la sediul poliţiei pentru verificări. S-a stabilit că sunt cetăţeni din Pakistan şi Etiopia, cu vârste cuprinse între 20 şi 38 de ani, intraţi legal în ţara noastră.

La Nădlac, poliţiştii de frontieră au depistat în apropierea liniei de frontieră, şase cetăţeni din Pakistan, cu vârste de la 22 la 49 de ani.. În urma cercetărilor s-a stabilit că cei în cauză au intrat în mod legal în România şi intenţionau să treacă frontiera ilegal în Ungaria.

Poliţiştii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de migranţi pentru şoferi şi tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetăţenii depistaţi ascunşi, respectiv pe jos, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
străini,
frontieră,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici