40 de zile de la tragedia din Colectiv: Peste 20 de preoţi au oficiat o slujbă la club. BOR va ridica acolo o cruce - FOTO

Peste 20 de preoţi au participat, miercuri, la slujba de 40 de zile, când "sufletele se ridică la cer", pentru victimele din Colectiv, oficiată la local, unde urmează ca Arhiepisopia Bucureştilor să ridice o cruce, a anunţat arhiepiscopul Timotei Prahoveanul.

2801 afișări
Imaginea articolului 40 de zile de la tragedia din Colectiv: Peste 20 de preoţi au oficiat o slujbă la club. BOR va ridica acolo o cruce - FOTO

Peste 20 de preoţi, la slujba de 40 de zile pentru morţii din Colectiv; BOR va ridica acolo o cruce (Imagine: Alexandru Dobre/Mediafax Foto)

Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, înconjurat de preoţi şi diaconi, a oficiat, miercuri, slujba parastasului de 40 de zile pentru cei 60 de morţi din Colectiv.

"Acum, la 40 de zile, sufletele se ridică la cer. Dar noi vom continua rugăciunile pentru sufletele lor. Obligatoriu până la şapte ani, dar şi după. Ştiţi, rugăciunea este cea mai importantă. Acum, la 40 de zile, fiecare suflet se prezintă în faţa Mântuitotrului la judecata particulară. În perioada următoare, în locul unde se află acum troiţa de lemn, Arhiepiscopia Bucureştilor doreşte să aşeze o cruce de marmură sau de piatră unde să fie înălţate rugăciuni de către familiile celor care au trecut din această viaţă, să fie aşezate lumânări şi să le fie pomenit numele", a spus PS Timotei Prahoveanul.

La slujbă au participat mai mulţi oameni care au venit să aducă un omagiu celor decedaţi, să aprindă lumânări şi să pună o floare. Coliva de parastas a fost adusă de Seminarul Teologic din Capitală.

După plecarea soborului de preoţi, în faţa troiţei de lemn a rămas un preot, iar acesta s-a rugat minute în şir cu ochii închişi şi a mângâiat câteva poze.

"Acum, la 40 de zile, sufletele se ridică la cer, până la 40 de zile ei sunt încă între noi, recapitulează într-un fel viaţa. Apoi, la 40 de zile, se întorc aici unde au murit şi se ridică la cer", a spus preotul care s-a prezentat drept părintele Arsenie Papacioc.

El a povestit că se afla în zonă în noaptea incendiului şi a mers la club.

"Am fost aici în noaptea aceea, vizitam o familie şi ajutam. Am fost aici până a venit salvarea, pompierii, poliţia. Nu eram îmbrăcat aşa (în straie preoţeşti, n.r.). La început nu îţi dădeai seama ce s-a întâmplat. Aşa a vrut Dumnezeu. Este trist ce s-a întâmplat. Biserica nu-i face satanişti pe cei care ascultă rock, nu-i judecă, ci se roagă pentru toată lumea. În noaptea aceea au fost aici preoţi. Este o greşeală să spui că nu au venit imediat. Important este că ceea ce se întâmplă aici contribuie la nişte schimbări şi nu este bine să aruncăm aşa... pe Biserică. Trebuie să ţineţi cont că un preot trebuie să fie smerit, nu să intre aşa în faţă. Am venit pentru că mă leagă ceva de locul acesta şi nu este uşor ce s-a întâmplat. Nu era prima oară când treceam pe aici. În spatele dumneavoastră, în casa aceea, sunt nişte oameni foarte amărâţi şi pe ei îi vizitam", a spus preotul.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici