400 de militari pleacă în misiune în Irak, dintre care cinci sunt femei

Batalionul Infanterie 32 "Mircea" din Timişoara, format din 400 de militari, pleacă în următoarele zile în Irak, pentru o misiune de supraveghere a zonei Dhi Qar, din sudul Irakului, timp de şase luni, cinci dintre militari fiind femei.

1 afișare
Imaginea articolului 400 de militari pleacă în misiune în Irak, dintre care cinci sunt femei

400 de militari pleacă în misiune în Irak, dintre care cinci sunt femei

Batalionul Infanterie 32 este la prima misiune internaţională şi a fost pregătit pentru a face faţă situaţiilor de risc cum ar fi atacurile.

"Majoritatea dintre ele se referă la diferite tipuri de atacuri, cei cu care ne vom întâlni acolo au o inteligenţă deosebită în a crea situaţii noi. Au fost analizate toate situaţiile şi militarii au fost instruiţi pentru a răspunde în aceste situaţii”, a spus Cristian Canuci.

Potivit sursei citate, din cei patru sute de militari din batalion cinci sunt femei. Pentru misiunea de şase luni în Irak, militarii vor avea atât beneficii profesionale, cât şi financiare.

„Majoritatea dintre militarii acestui batalion merg acolo pentru a face un pas în carieră pentru a se experimenta şi pentru a vedea dacă insztrucţia de până acum a fopst una de calitate. Nu e de ajuns să te instruieşti şi să rămâi la acel nivel. Sumele câştigate nu sunt foarte mari, undeva între 70 şi 100 de dolari pe zi”, a afirmat Canuci.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici