42 de migranţi, care au vrut să iasă din ţară ascunşi în camion, au fost prinşi la Vama Nădlac

42 de migranţi din Irak, Palestina şi Siria, care au încercat să iasă ilegal din România, ascunşi în interiorul unui camion încărcat cu filtre auto, au fost prinşi de poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac – Csanadpalota, din judeţul Arad.

219 afișări
Imaginea articolului 42 de migranţi, care au vrut să iasă din ţară ascunşi în camion, au fost prinşi la Vama Nădlac

42 de migranţi, care au vrut să iasă din ţară ascunşi în camion, au fost prinşi la Vama Nădlac

Potrivit unui comunicat transmis miercuri de Poliţia de Frontieră Română, oamenii legii au verificat un camion condus de un cetăţean turc, în vârstă de 45 de ani, care transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, filtre auto din Turcia pentru o societate comercială din Germania.

În interiorul camionului au fost descoperite ascunse 42 de persoane, dintre care 18 bărbaţi, 8 femei şi 16 minori, adulţii având vârste cuprinse între 19 şi 42 de ani, iar copiii între 9 luni şi 16 ani.

„Poliţiştii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni din Irak, Palestina şi Siria, înregistraţi ca solicitanţi de azil în România. La cercetări, aceştia au declarat că doreau să ajungă într-un stat din vestul Europei, iar şoferul turc a susţinut că nu avea cunoştinţă despre faptul că persoanele în cauză sunt ascunse în interiorul mijlocului de transport”, se arată în comunicatul citat.

Poliţiştii de frontieră fac cercetări pentru trafic de migranţi în cazul şoferului camionului, şi pentru tentativă trecere ilegală a frontierei de stat faţă de cele 42 de persoane, la finalizarea cercetărilor urmând să fie luate măsurile legale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici