45 de elevi, eliminaţi de la bacalaureat pentru fraudă sau tentativă de fraudă

Comisiile locale de bacalaureat au eliminat, vineri, de la proba scrisă de Limba şi literatura română, pentru fraudă sau tentativă de fraudă, 45 de elevi, cei mai mulţi fiind în judeţele Galaţi, Cluj şi Prahova, informează MECI.

37 afișări
Imaginea articolului 45 de elevi, eliminaţi de la bacalaureat pentru fraudă sau tentativă de fraudă

MECI: 45 de elevi, eliminaţi de la bacalaureat pentru fraudă sau tentativă de fraudă (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

Proba scrisă la Limba şi literatura română de vineri s-a desfăşurat în condiţii normale şi fără incidente, a anunţat conducerea Ministerului Educaţiei, într-un comunicat de presă.

Extragerea subiectelor şi transmiterea acestora în săli au fost efectuate conform normelor metodologice. Au fost extrase, subiectele 26 pentru subiectul I, 17 pentru subiectul II şi 43 pentru subiectul III.

Baremele de evaluare au fost postate pe Internet (www.subiecte2009.edu.ro) la ora 15.00.

Comisia Naţională de Bacalaureat a aprobat pentru un număr de 75 de elevi susţinerea examenului la spital sau la domiciliu, cu asigurarea supravegherii stabilite prin metodologie.

De asemenea, Comisia Naţională de Bacalaureat a aprobat pentru un număr de nouă candidaţi din judeţele Alba, Bacău, Cluj, Mehedinţi, Sibiu şi Vâlcea susţinerea probei de examen cu subiect de rezervă.

Conform informaţiilor primite din teritoriu, până la ora 14.00, au fost eliminaţi din examen pentru fraudă sau tentativă de fraudă 45 de elevi (16 din judeţul Galaţi, 9 din judeţul Cluj, 7 din judeţul Prahova, câte trei în judeţele Timiş, Iaşi şi Sibiu, doi în municipiul Bucureşti şi câte unul în judeţele Maramureş şi Vâlcea).

Candidaţii la prima probă scrisă a examenului de bacalaureat, respectiv cea de Limba şi literatura română, au avut de rezolvat, vineri, trei cerinţe care vizau o poezie de Lucian Blaga, "Mara" de Ioan Slavici şi romanul psihologic interbelic.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici