5 ţări din lume au declarat primul caz de COVID în aceeaşi zi cu România. Ţara noastră are de câteva ori mai multe decese decât fiecare dintre ele

  • România a raportat primul caz de COVID-19 pe 26 februarie
  • În aceeaşi zi au anunţat îmbolnăviri şi Norvegia, Grecia, Georgia, Macedonia de Nord şi Pakistan
  • Toate celelalte ţări au mult mai puţine decese decât România
21394 afișări
Imaginea articolului 5 ţări din lume au declarat primul caz de COVID în aceeaşi zi cu România. Ţara noastră are de câteva ori mai multe decese decât fiecare dintre ele

5 ţări din lume au declarat primul caz de COVID în aceeaşi zi cu România. Ţara noastră are de câteva ori mai multe decese decât fiecare dintre ele

România a înregistrat primul caz de coronavirus pe data de 26 februarie, la 5 zile după ce a anunţat primele măsuri de prevenţie, respectiv îndemnarea celor care vin din regiunile afectate de coronavirus să se autoizoleze pentru 14 zile. În aceeaşi zi, pe 26 februarie, Norvegia, Grecia, Georgia, Macedonia de Nord şi Pakistan au raportat şi ele primele teste pozitive.
 
România are de trei ori mai mulţi morţi decât Pakistan
 
De la 26 februarie şi până acum, situaţia s-a desfăşurat diferit în cele 6 ţari. Dintre acestea, Norvegia a ajuns la cel mai mare număr de îmbolnăviri, 5.866, însă are de două ori mai puţine decese decât România.
 
În timp ce România a ajuns la 4.057 îmbolnăviri şi 182 decese până la 7 aprilie, ora 10:00, Grecia are de două ori mai puţini pacienţi pozitivi, iar Pakistan de 3 ori mai puţine decese înregistrate.
 
O explicaţie a numărului mai mic de îmbolnăviri în ţări precum Georgia ori Macedonia de Nord poate fi dată şi de statistică. Aceste ţări între 2 şi 3 milioane locuitori, în timp ce România are 20 milioane.

Situaţia în ţările care au raportat îmbolnăviri în acelaşi timp cu România

Norvegia
5.866 îmbolnăviri
78 decese
32 pacienţi declaraţi vindecaţi
 
Grecia
1.755 îmbolnăviri
79 decese
269 pacienţi declaraţi vindecaţi
 
Georgia
195 îmbolnăviri
2 decese
39 pacienţi declaraţi vindecaţi
 
Macedonia de Nord
570 îmbolnăviri
23 decese
30 pacienţi declaraţi vindecaţi
 
Pakistan
3.918 îmbolnăviri
54 decese
429 pacienţi declaraţi vindecaţi
 
România
4.417 îmbolnăviri
182 decese
460 pacienţi declaraţi vindecaţi
 
SURSA: Worldometers/info/coronavirus

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici