58 de migranţi, ascunşi în două TIR-uri, prinşi când încercau să treacă ilegal graniţa în Ungaria. Destinaţia finală era Austria

Poliţiştii de frontieră de la Nădlac şi Nădlac ll au prins 58 de cetăţeni din Siria, Irak şi Iran care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în două TIR-uri.

1819 afișări
Imaginea articolului 58 de migranţi, ascunşi în două TIR-uri, prinşi când încercau să treacă ilegal graniţa în Ungaria. Destinaţia finală era Austria

58 de străini, ascunşi în două TIR-uri, prinşi când încercau să treacă ilegal graniţa în Ungaria. Destinaţia finală era Austria

Duminică dimineaţa, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean turc, aflat la volanul unui TIR, care transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, mobilier pentru o firmă din Danemarca.

În urma controlului amănunţit al mijlocului de transport, au fost descoperiţi, ascunşi în semiremorcă, printre bunurile transportate, 43 de cetăţeni străini.

Persoanele au fost duse la sediul poliţiei, unde s-a stabilit că sunt cetăţeni din Siria, Irak şi Iran, ce intenţionau să treacă în mod fraudulos frontiera de stat.

Şi poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac au controlat, la ieşirea din ţară, un TIR condus de un cetăţean turc ce transporta fructe pe ruta Turcia – Austria.

În urma controlului, au fost descoperiţi, în compartimentul destinat transportului de marfă, 15 cetăţeni străini.

La verificări, poliţiştii au stabilit ca este vorba de cetăţeni din Siria care doreau să ajungă în mod fraudulos în state din vestul Europei.

În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de migranţi pentru şoferi şi tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetăţenii depistaţi ascunşi în mijloacele de transport, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile ce se impun.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici