60 de milioane de locuri de muncă se vor pierde în criză / Rata şomajului al UE ar putea creşte de la aproximativ 6% la peste 11%

  • 60 de milioane de locuri de muncă din UE şi din Marea Britanie sunt ameninţate de pandemia de coronavirus
  • Rata şomajului al UE ar putea creşte de la aproximativ 6% la peste 11%.
  • Aproximativ 55 de milioane de angajaţi au job-uri considerate cu risc ridicat
1667 afișări
Imaginea articolului 60 de milioane de locuri de muncă se vor pierde în criză / Rata şomajului al UE ar putea creşte de la aproximativ 6% la peste 11%

60 de milioane de locuri de muncă se vor pierde în criză / Rata şomajului al UE ar putea creşte de la aproximativ 6% la peste 11%

Aproape 60 de milioane de locuri de muncă din Uniunea Europeană şi din Marea Britanie sunt ameninţate de pandemia de coronavirus, conform CNN.

Conform unui raport al companiei de consultanţă McKinsey, acesta arată că rata şomajului UE ar putea creşte de la aproximativ 6% la peste 11%. Rata şomajului va rămâne ridicată mulţi ani, dacă efectele bolii nu vor fi eliminate cât mai repede.

De asemenea, conform raportului, unu din patru locuri de muncă din Uniunea Europeană şi din Regatul Unit este expus riscului de reducere a orelor de muncă, a salariului şi chiar a concedierilor.

Aproximativ 55 de milioane de angajaţi au job-uri considerate cu risc ridicat, inclusiv casiere, bucătari, lucrători în construcţii, personal hotelier şi actori. În jur de 80% dintre locurile de muncă considerate cu risc sunt deţinute de persoane care nu au o diplomă universitară.

Conform Ziarului Financiar, România înregistrează peste un milion de oameni în şomaj tehnic şi deja s-au pierdut 200.000 de locuri de muncă, aproape dublu faţă de cât s-a creat în economie în ultimii 8 ani.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici