Video 60 de pistoale cu gaz, descoperite într-un tren Viena-Bucureşti

Autorităţile de frontieră arădene au descoperit, în noaptea de marţi spre miercuri, 60 de pistoale cu gaze în bagajele unui cetăţean bulgar care călătorea cu un tren ce venea de la Viena şi se îndrepta spre Bucureşti.

53 afișări

Potrivit Poliţiei de Frontieră Române, cetăţeanul bulgar Petkov D., în vârstă de 42 de ani, călătorea cu trenul Rapid Ister, care a ajuns marţi, în jurul orei 23.40, în Punctul de Trecere a Frontierei Curtici.

Poliţiştii de frontieră au avut suspiciuni în legătură cu conţinutul bagajelor bulgarului şi au efectut un control amănunţit al acestora. Astfel, au fost descoperite 60 de pistoale cu gaze, marca Walter P- 22, şi 50 de bastoane telescopice de autoapărare, marca EXB-1H Police Type, pentru care bărbatul nu deţinea documentele legale necesare.

Autorităţile de frontieră nu i-au permis cetăţeanului bulgar să îşi continue călătoria, fiind deschisă o anchetă, sub coordonarea procurorului DIICOT – Serviciul Teritorial Arad, cu privire la provenienţă şi destinaţia armamentului găsit asupra acestuia.

Bulgarul le-a declarat procurorilor şi poliţiştilor de frontieră că a cumpărat armele de pe piaţa neagră din Germania şi că urma să îşi înfiinţeze o firmă de pază şi protecţie la Sofia.

Cetăţeanul bulgar este acuzat de contrabandă calificată şi deţinere de arme neletale fără drept.

Biroul de Presă al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Arad a anunţat că bărbatul este în continuare audiat de procurori, care au formulat cele două acuzaţii, pentru care bulgarul riscă între trei şi 12 ani de închisoare.

Conform sursei citate, la încheierea audierilor procurorii vor decide dacă bulgarul poate fi cercetat în stare de libertate sau dacă va fi reţinut în vederea prezentării în faţa judecătorilor pentru emiterea unui mandat de arestare preventivă.

Citeşte şi:

O grenadă şi mai multe cartuşe, descoperite în trenul Bucureşti-Viena

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici