7.052 absolvenţi au absentat de la prima probă a Evaluării Naţionale. Doi eliminaţi pentru fraudă

154.600 de absolvenţi ai clasei a VIII-a au participat luni la prima probă a Evaluării Naţionale. Potrivit Ministerul Educaţiei, 7.052 de absolvenţi au absentat de la proba de Limba şi literatura română.

306 afișări
Imaginea articolului 7.052 absolvenţi au absentat de la prima probă a Evaluării Naţionale. Doi eliminaţi pentru fraudă

7.052 absolvenţi au absentat de la prima probă a Evaluării Naţionale. Doi eliminaţi pentru fraudă

„S-au prezentat 154.600 de absolvenţi ai clasei a VIII-a din totalul celor înscrişi, rezultând o rată de participare de 95,63%. 7.052 de absolvenţi au absentat de la această probă. S-au înregistrat două eliminări din cauza unor tentative de fraudă, lucrările elevilor aflaţi în această situaţie fiind notate cu 1 (unu)”, a transmis luni Ministerul Educaţiei.

Comparativ cu nivelul de participare consemnat la proba de Limba şi literatura română din sesiunea 2022 (148.888 de elevi prezenţi dintr-un total de 155.561 de înscrişi), în acest an se constată o creştere cu peste 5.000 de participanţi (154.600 de absolvenţi din totalul de 161.654 de înscrişi).

A doua probă scrisă, cea la Matematică, va avea loc miercuri, urmată joi de ultima probă scrisă, cea la Limba şi literatura maternă.

Rezultatele iniţiale vor fi afişate miercuri, 28 iunie, până la ora 14.00, în centrele de examen şi pe site-ul dedicat. Contestaţiile pot fi depuse la centrele de examen sau transmise prin mijloace electronice, în zilele de 28 iunie (în intervalul orar 16:00 - 19:00) şi 29 iunie (în intervalul orar 8:00 - 12:00).

Rezultatele finale vor fi afişate marţi, 4 iulie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici