7 pacienţi arşi grav pe 5 paturi în Iaşi. Clinica nu mai poate primi niciun mare ars acum | VIDEO

În Clinica de Chirurgie Plastică şi Reparatorie de la Iaşi, singura din zona Moldovei care are 5 paturi destinate tratamentului pacientului considerat mare ars, sunt în acest moment 7 persoane cu arsuri peste 30 la sută pe suprafaţa corpului.

575 afișări

În Clinica de Chirurgie Plastică şi Reparatorie a Spitalului Sfântul Spiridon din Iaşi, singura clinică din zona Moldovei care poate trata pacienţi cu arsuri de peste 30 la sută din suprafaţa corporală au fost internaţi numai în ultima săptămână aproximativ 10 persoane cu arsuri de diferite grade.

„Cele mai multe arsuri din ultima săptămână, pentru că a fost o avalanşă de pacienţi cu arsuri, au apărut din cauza folosirii unor combustibili la aprinderea focului. S-a produs flacără mare, chiar explozie şi a apărut arsură pe suprafaţă înstinsă, uneori arsură care interesa căile aeriene. Tot ce se poate face este să se prevină", a declarat pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Spitalului Sfântul Spiridon din Iaşi, Diana Cimpoeşu.

Cazurile din ultimele zile au ocupat şi ultimele paturi din clinică.

„Toate paturile de pacient cu grad mare de arsură care necesită terapie intensivă sunt ocupate, iar ultimii pacienţi care au ajuns au fost internaţi pe două paturi de terapie intensivă - pacienţii care îndeplineanu criterii de terapie intensivă, şi pe paturi de chirurgie plastică şi arsuri cei cu grad mai mic de arsură, cei cu stare generală bună. (...) Dacă un astfel de caz grav va mai apărea, vom apela la Centrul Operativ pentru Situaţii de Urgenţă şi vom solicita transferul către un alt centru de îngrijiri a pacienţilor arşi", spune Cimpoeşu.

Ultimul caz grav a ajuns la Spitalul Sfântul Spiridon din Iaşi în cursul zilei de joi. Este vorba despre un pacient de 93 de ani, cu arsură pe 30 la sută din suprafaţa corporală, produsă prin flacără.

Pentru că paturile pentru marii arşi erau deja ocupate, s-a încercat transferul acestui pacient, însă starea sa nu permite transferul la mare distanţă.

Potrivit sursei citate, în clinică este şi o persoană care primeşte îngrijiri de trei luni.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici