A fost lansată platforma de resurse educaţionale Saptamanaverde.edu.ro

De acum, elevii şi cadrele didactice au la dispoziţie o platformă de resurse educaţionale pentru a susţine organizarea activităţilor din cadrul Programului Săptămâna verde.

133 afișări
Imaginea articolului A fost lansată platforma de resurse educaţionale Saptamanaverde.edu.ro

A fost lansată platforma de resurse educaţionale Saptamanaverde.edu.ro

„Saptamanaverde.edu.ro a fost lansată, vineri, de Ministerul Educaţiei şi Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor. De acum, elevii şi cadrele didactice au la dispoziţie o platformă de resurse educaţionale pentru a susţine organizarea activităţilor din cadrul Programului Săptămâna verde. În acest an şcolar, fiecare unitate de învăţământ are la dispoziţie, la alegere, o săptămână din perioada 27 februarie - 16 iunie 2023, pentru a derula programul Săptămâna verde. Şcolile vor realiza, timp de 5 zile consecutiv, activităţi educaţionale care contribuie la prevenirea schimbărilor climatice şi la protejarea mediului”, potrivit unui comunicat de presă.

Platforma online www.saptamanaverde.edu.ro conţine materiale informative şi idei de activităţi ce pot fi organizate la nivelul unităţilor de învăţământ.

„Educaţia ecologică este, foarte probabil, cel mai important instrument prin care creştem generaţii cu respect pentru mediu. Şi pentru că respectul se câştigă, nu se impune, le-am pregătit elevilor şi dascălilor noştri cele mai plăcute şi interesante activităţi de învăţare. Le mulţumesc tuturor celor care au contribuit la realizarea platformei. Prin intermediul acesteia, cadrele didactice au acum la dispoziţie o resursă consistentă pentru a ne asigura că prima ediţie a Săptămânii verzi va fi un succes”, a declarat ministrul mediului, apelor şi pădurilor, Barna Tánczos.

„Având în vedere importanţa educaţiei privind schimbările climatice, platforma educaţională lansată astăzi reprezintă un instrument util pentru cadrele didactice şi pentru elevii care participă la activităţile din Săptămâna verde. Cu astfel de iniţiative, contribuim cu toţii la formarea unui comportament responsabil faţă de mediul înconjurător şi implicit a unei societăţi care îşi protejează viitorul. Toate materialele şi activităţile incluse în această platformă reprezintă un punct de pornire şi ne dorim să le dezvoltăm în anii viitori alături de întreaga comunitate educaţională. Mult succes elevilor, profesorilor şi partenerilor în această primă ediţie a programului Săptămâna verde!”- a declarat ministrul educaţiei, Ligia Deca.

În forma actuală, platforma educaţională cuprinde resurse precum date despre proiect, repere legislative, o bibliotecă digitală cu resurse educaţionale (materiale, idei de activităţi) pe teme din domeniile: schimbări climatice, managementul deşeurilor, consum şi producţie sustenabile, biodiversitate, păduri şi viaţă terestră, apă şi viaţă acvatică, idei de trasee educative în natură, o hartă a ariilor naturale protejate şi informaţii despre acestea, lista staţiilor meteorologice şi informaţii despre acestea, resurse privind modalitatea de răspuns la dezastrele naturale, resurse şi sugestii de activităţi propuse de ONG-uri, precum şi exemple de bune practici educaţionale cu privire la schimbări climatice şi mediu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici