A fost montată turla din lemn pe Palatul Episcopal Greco-Catolic Oradea, grav afectat de incendiul de anul trecut | FOTO

Turla din lemn a Palatului Episcopal Greco-Catolic Oradea, afectat grav de incendiul din august 2018, a fost montată, marţi, aceasta urmând să fie acoperită cu o învelitoare din cupru. Oficialii instituţiei estimează că întreg acoperişul va fi refăcut până în luna septembrie.

491 afișări
Imaginea articolului A fost montată turla din lemn pe Palatul Episcopal Greco-Catolic Oradea, grav afectat de incendiul de anul trecut | FOTO

A fost montată turla din lemn pe Palatul Episcopal Greco-Catolic Oradea, grav afectat de incendiul de anul trecut | FOTO

Administratorul Palatului Episcopal Greco-Catolic Oradea, Ovidiu Constantin, a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX, că după finalizarea lucrărilor la acoperiş, se va trece la refacerea faţadelor exterioare dinspre stradă şi piaţă, respectiv dinspre curte.

„Turla din lemn a fost pusă pe Palatul Episcopal Greco-Catolic Oradea, lucrările de restaurare sunt în grafic. După poziţionarea turlei, urmează să fie îmbrăcată într-o învelitoare de cupru şi să se creeze etanşeităţile dintre suprafeţele vecine şi turn pentru preluarea apelor pluviale. În ceea ce priveşte acoperişul, se continuă acoperirea cu ţiglă şi estimăm că în septembrie să fie finalizată şi lucrarea privind partea de acoperiş. Se va trece, apoi, la refacerea faţadelor exterioare dinspre stradă şi piaţă, respectiv dinspre curte”, a spus Constantin.

Secretarul episcopiei Eugen Ivuţ a declarat, la rândul său, că operaţiunea de montare a turlei a început marţi dimineaţă în jurul orei 7.30, iar la 9.00 lucrarea a fost finalizată, cu ajutorul unei macarele mobile.

„În proporţie de 50% acoperirea cu ţiglă a acoperişului Palatului este gata”, a precizat Ivuţ.

Aproximativ 50 de pompieri militari, cu 9 autospeciale de stingere au intervenit în seara zilei de sâmbătă, 25 august 2018, pentru a lichida un incendiu puternic ce a izbucnit la Palatul Episcopal Greco-Catolic din Oradea, nefiind întregistrate victime, focul fiind stins după 3 ore.

Purtătorul de cuvânt al ISU Bihor, Camelia Roşca, declara atunci corespondentului MEDIAFAX că suprafaţa totală afectată de foc a fost de 1.300 de mp. Peste 100 de pompieri militari au intervenit cu 10 autospeciale cu apă şi spumă şi două autospeciale de lucru la înălţime.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici