A fost stabilită culoarea anului 2024: Peach Fuzz, o nuanţă „caldă şi confortabilă”

Culoarea anului 2024 de la Pantone este Peach Fuzz, o nuanţă „caldă şi confortabilă”, care îţi hrăneşte sufletul, scrie CBC.

1833 afișări
Imaginea articolului A fost stabilită culoarea anului 2024: Peach Fuzz, o nuanţă „caldă şi confortabilă”

A fost stabilită culoarea anului 2024: Peach Fuzz, o nuanţă „caldă şi confortabilă”

Într-o numărătoare inversă atât de aşteptată în lumea designului încât seamănă cu ajunul Anului Nou, culoarea Pantone a anului 2024 a fost dezvăluită joi şi aceasta este Peach Fuzz.

Nuanţa este descrisă în comunicatul de presă al Pantone ca fiind „o piersică catifelată şi blândă, al cărei spirit atotcuprinzător îmbogăţeşte mintea, corpul şi sufletul”.

„Nuanţa caldă şi confortabilă evidenţiază dorinţa noastră de a fi împreună cu ceilalţi şi sentimentele pe care aceasta le creează”, se arată în comunicat.

De asemenea, Pantone a numit culoarea Peach Fuzz „subtil senzuală”, „sinceră” şi a descris-o „comunicând un mesaj de grijă şi de împărtăşire, de comunitate şi colaborare”.

„Căutând o nuanţă care să reflecte dorinţa noastră înnăscută de apropiere şi conexiune, am ales o culoare care radiază de căldură şi eleganţă modernă. O nuanţă care rezonează cu compasiune, oferă o îmbrăţişare tactilă şi face fără efort legătura între tinereţe şi atemporalitate”, a declarat Leatrice Eiseman, director executiv al Pantone Color Institute, pe site-ul companiei.

Culoarea trebuia să reprezinte unirea ca o comunitate, a declarat Laurie Pressman, vicepreşedinte al Pantone Color Institute, pe site.

„Într-o perioadă de tulburări în multe aspecte ale vieţii noastre, nevoia noastră de îngrijire, empatie şi compasiune devine din ce în ce mai puternică, la fel ca şi imaginaţia noastră pentru un viitor mai paşnic”.

Cei care urmăresc anunţul anual ştiu că este vorba despre mai mult decât o nuanţă de vopsea care să ne inspire alegerile de design - culoarea anului este considerată de mulţi ca reprezentând momentul cultural actual.

Institutul Pantone Color anunţă culoarea anului încă din anul 2000, cu nuanţa inaugurală, Cerulean Blue - descrisă pe site-ul său web ca fiind o oglindă a „culorii cerului într-o zi limpede ca cristalul, care reflectă dorinţa noastră de pace şi relaxare la intrarea în noul mileniu”.

Alegerea de anul trecut, Viva Magenta, este descrisă ca fiind „un roşu purpuriu nuanţat, înrădăcinat în natură, care încurajează experimentarea şi exprimarea de sine fără reţineri”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici