A început acţiunea de sterilizarea a câinilor comunitari, în Capitală

Primăria Municipiului Bucureşti şi Fundaţia Vier Pfoten au semnat vineri protocolul de sterilizare a câinilor fără stăpân din Bucureşti, operaţiile au fost deja începute, reprezentanţii fundaţiei precizând că "îşi propun să sterilizeze în medie 70 de câini pe zi".

97 afișări
Imaginea articolului A început acţiunea de sterilizarea a câinilor comunitari, în Capitală

A început acţiunea de sterilizarea a câinilor comunitari, în Capitală (Imagine: Ana Poenariu/ Mediafax Foto)

Potrivit reprezentanţilor municipalităţii, activitatea de sterilizare se va desfăşura în adăpostul din Theodor Pallady, unde reprezentanţii Vier Pfoten vor primi jumătate din spaţiul existent, inclusiv o sală de operaţii.

"Reprezentaţii Vier Pfoten vor suporta materialele, medicamentele, aparatele şi forţa de muncă din fonduri proprii pe toată durata proiectului", a declarat preşedintele Vier Pfoten, Kuki Bărbuceanu.

De asemenea, primarul Capitalei, Sorin Oprescu a precizat, la semnarea protocolului, că municipalitatea garantează că angajaţii, contractorii şi subcontractorii, care se vor ocupa de acţiunile de sterilizare, nu vor iniţia "acţiuni de ucidere, maltratare sau otrăvire" a animalelor fără stăpân.

Totodată, câinii sterilizaţi vor fi marcaţi prin aplicarea unui crotal de culoare albastră la ureche, aceştia fiind înregistraţi într-o bază unică de date.

Atât reprezentanţii municipalităţii, cât şi ai fundaţiei au solicitat la încheierea protocolului sprijinul cetăţenilor pentru implementarea acestui proiect şi au precizat că solicitările din partea bucureştenilor se primesc la numărul de telefon 021.311.25.98.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici