A început distribuirea QR codurilor pentru beneficiarii locurilor de parcare din Sectorul 6

  • Primăria Sectorul 6 al Capitalei a început luni distribuirea prin poştă a QR codurilor pentru beneficiarii locurilor de parcare. ţ
  • Aceştia vor fi obligaţi să lipească ecusoanele pe parbrizele maşinilor.
1375 afișări
Imaginea articolului A început distribuirea QR codurilor pentru beneficiarii locurilor de parcare din Sectorul 6

FOTO Primăria Sector 6

Primarul Sectorului 6 Ciprian Ciucu a anunţat că de luni a început distribuirea QR codurilor către toţi cei aproximativ 43.000 de beneficiari ai locurilor de parcare. Plicurile care vor ajunge în cutiile poştale ale oamenilor conţin un ecuson care trebuie lipit pe parbriz şi o scrisoare cu instrucţiuni.

Distribuirea plicurilor se va încheia la finalul lunii august. Până atunci, şoferii sunt obligaţi să-şi lipească pe parbriz, la loc vizibil, ecusonul cu QR codul primit. Poliţia locală sau reprezentanţii primăriei verifică, printr-o aplicaţie specifică, autenticitatea QR codului.

„Neafişarea acestuia se sancţionează cu amendă contravenţională cuprinsă între 100 şi 200 de lei. Amenzile se dau de către Poliţia Locală, fie pe baza sesizărilor, fie a verificărilor aleatorii. De asemenea, înstrăinarea ecusonului şi afişarea lui într-un alt autovehicul neînregistrat în baza de date a Administraţiei Comerciale Sector 6 se sancţionează cu rezilierea contractului, fără nicio notificare prealabilă”, a transmis primăria.

Folosirea QR codurilor este soluţie prin care administraţia încearcă să „facă ordine în respectarea contractelor parcărilor de reşedinţă”.

„Am venit cu soluţia de a aplica un QR cod pe parbrizul fiecărei maşini (ca la vignete) tocmai ca Poliţia Locală să poată verifica în timp real (sistematic, dar şi la sesizări) dacă locul de parcare este ocupat corect”, susţine Ciprian Ciucu.

Conform acestuia, în Sectorul 6, se poate aloca un singur loc de parcare pe apartament / familie. Aşadar, un singur QR cod pentru o singură maşină. „În situaţia în care familia deţine două sau mai multe autoturisme, acestea pot fi înscrise în aplicaţia <eSector6> ca autoturisme secundare. Proprietarul va putea folosi locul de parcare alternativ pentru oricare dintre maşini, chiar dacă numai una dintre ele deţine QR cod în parbriz. Poliţia locală are posibilitatea să verifice, pe baza numerelor de înmatriculare, dacă autoturismele sunt sau nu declarate în aplicaţie. În situaţia în care autoturismul pentru care s-a emis contractul de parcare nu poate fi folosit (ex. este în service), iar şoferul vrea să folosească o altă maşină, trebuie să notifice Administraţia Comercială”, mai arată reprezentanţii primăriei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici