A început operaţiunea militară Joint Task Force-East

Operaţiunea militară Joint Task Force-East, care va dura până în 22 octombrie şi la care participă peste 600 de militari români, americani şi bulgari, a început, vineri, la baza militară de la Mihail Kogălniceanu, judeţul Constanţa.

1 afișare
Imaginea articolului A început operaţiunea militară Joint Task Force-East

A început operaţiunea militară Joint Task Force-East

Operaţiunea are ca scop realizarea interoperabilităţii relaţiilor militare dintre România, Bulgaria şi Statele Unite ale Americii, pentru a testa capacilităţile de comandă şi control necesare în rotirea trupelor militare. Antrenamentele constau în trageri cu arme de calibru mic şi desanturi, precum şi în misiuni de prim ajutor.

Din cei 600 de militari participanţi, 270 fac parte din Batalionul 341 Infanterie Basarabi, cărora li se va adăuga o "celulă de răspuns“ ce va asigura legătura între partea americană şi cea română. Peste o sută de militari americani au fost dislocaţi pentru această operaţiune de la bazele Heidelberg şi Baumholder din Germania şi de la Vicenza, din Italia.

"Această misiune importantă ne va oferi o ocazie unică de a conlucra şi de a ne instrui împreună cu aliaţii noştri, precum şi de a câştiga împreună o experienţă valoroasă”, a precizat comandantul Joint Task Force - East, Peri Anest.

Militarii sunt cazaţi la baza militară de la Mihail Kogălniceanu, amenajată pe durata a trei luni, cu 6 milioane de dolari, şi la fosta bază a Batalionului Mecanizat „Vasile Lupu“ din comuna Mihail Kogălniceanu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici