A început producţia testelor care detectează COVID-19 în 75 de minute. Cum funcţionează şi unde vor fi făcute: "Putem exporta"

  • Iranienii susţin că au început producţia unor teste rapide pentru COVID-19, care pot detecta dacă pacienţii sunt infectaţi în doar 75 minute
  • Iranul intenţionează să exporte teste
  • Ţara este supusă unor sancţiuni externe şi se confruntă cu probleme în economie
11336 afișări
Imaginea articolului A început producţia testelor care detectează COVID-19 în 75 de minute. Cum funcţionează şi unde vor fi făcute: "Putem exporta"

A început producţia testelor care detectează COVID-19 în 75 de minute. Cum funcţionează şi unde vor fi făcute: "Putem exporta"

Surena Satari, oficial iranian din Ministerul Ştiinţelor şi Tehnologiei, a declarat că Iranul a început producţia unor teste rapide pentru COVID-19. Acestea pot detecta infecţia cu coronavirus în 75 de minute. Ele identifică dacă organismul a început producţia de anticorpi care luptă cu COVID-19.
 
"Putem deveni un exportator major de teste de diagnostic", a spus Surena Satari.
 
Cercetătorii de la Universitatea John Hopkins explică cum funcţionează aceste teste.
 
"Testele rapide sunt teste de sânge, care identifică dacă o persoană a fost expusă la un patogen particular observând răspunsul sistemului imunitar", spun ei.
 
Testele SAD, cum au fost denumite de iranieni, vor fi produse de Pishtaz Teb, care produce deja 400.000 teste PCR pe lună.
 
Oficialităţile iraniene susţin că au testat 251.703 oameni.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici