A murit actriţa Oana Ştefănescu

  • Actriţa Oana Ştefănescu a murit sâmbătă seara, la vârsta de 60 de ani, a anunţat Teatrul Odeon.
10433 afișări
Imaginea articolului A murit actriţa Oana Ştefănescu

A murit actriţa Oana Ştefănescu

Actriţă a Teatrului Odeon din Bucureşti de peste 30 de ani, Oana Ştefănescu a murit, sâmbătă seara, anunţă reprezentanţii instituţiei.

Teatrul Odeon anunţă, duminică, printr-un comunicat de presă că actriţa Oana Ştefănescu a murit sâmbătă seara.

Născută pe 19 noiembrie 1960, Oana Ştefănescu a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale” la clasa profesorului Octavian Cotescu şi a debutat pe scena Odeonului în spectacolul „Mincinosul” de Carlo Goldoni, regia Vlad Mugur (data premierei: 11 octombrie 1991).

La Odeon a lucrat sub bagheta regizorilor Vlad Mugur, Alexandru Dabija, Dragoş Galgoţiu, Mihai Măniuţiu, Alexander Hausvater, Radu Afrim, Răzvan Mazilu, iar cea mai recentă premieră a fost pe 20 decembrie 2019, spectacolul „Persona” de Ingmar Bergman, regia Radu Nica.

Actriţa Oana Ştefănescu avea în pregătire musical-ul „Cabaret” de Joe Masteroff, muzica de John Kander, versuri de Fred Ebb, regia, coregrafia şi costumele, Răzvan Mazilu, în care juca alături de soţul ei, actorul Ionel Mihăilescu.

De-a lungul anilor, actriţa Oana Ştefănescu a obţinut mai multe premii: Premiul de debut pentru rolul Floricica în spectacolul „Este ciudat" (1987), Premiul Cea mai bună actriţă pentru rolul Anne în filmul „Căţărarea" la Festivalul Tinerilor Creatori de Film, Bucureşti (1987), premiul Cea mai bună actriţă pentru rolul Irina din spectacolul „Matca" (1988), premiul Cea mai bună actriţă pentru rolul Mariana în filmul „Înnebunesc şi-mi pare rău" - Premiul UCIN (1993), premiul Cea mai bună actriţă pentru rolul Antigona, în piesa cu acelaşi nume (1996), premiul Cea mai bună actriţă pentru rolul Mariana Alcoforado din spectacolul „Scrisorile călugăriţei portugheze" (1997), cu Teatrul Tineretului din Piatra Neamţ, premiul pentru Cea mai bună actriţă la Festivalul de Teatru Scurt de la Oradea din 2015.

Acestora li se adaugă Premiul de excelenţă pentru întreaga echipă de actori pentru spectacolul „…au pus cătuşe florilor" (regia Alexander Hausvater), la Gala UNITER 1992.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici