A murit tânărul din Piatra Neamţ cu arsuri grave. Pacientul a fost transferat săptămâna trecută la un spital din Belgia, deoarece România nu poate trata marii arşi

Tânărul cu arsuri pe 65 la sută din corp, care a fost rănit săptămâna trecută într-o explozie într-un bloc din Piatra Neamţ şi transferat şi operat ulterior în Belgia după ce ministrul Sănătăţii a spus că România nu poate trata marii arşi, a murit joi.

4111 afișări
Imaginea articolului A murit tânărul din Piatra Neamţ cu arsuri grave. Pacientul a fost transferat săptămâna trecută la un spital din Belgia, deoarece România nu poate trata marii arşi

BREAKING: A murit tânărul din Piatra Neamţ cu arsuri grave, transferat săptămâna trecută la un spital din Belgia

Tânărul a fost rănit grav, săptămâna trecută, într-o explozie care a avut loc într-un bloc de locuinţe din Piatra Neamţ. A fost transportat pe cale terestră, nu cu elicopterul, în Iaşi, acolo unde a suferit prima operaţie în condiţiile în care avea arsuri pe 65% din suprafaţa corpului.

Ulterior, a fost transportat în Belgia, cu o aeronavă C-27J Spartan a Ministerului Apărării Naţionale, având în vedere că, potrivit ministrului Sănătăţii, România nu poate trata în acest moment pacienţi cu arsuri mai mari de 50% din suprafaţa corpului. "România nu poate să trateze pacientul care are arsuri mai mari de 50 la sută din suprafaţa corpului. Aceasta este părerea mea, că nu se poate trata în România în condiţii de maximă siguranţă şi în condiţiile în care se afla acest pacient”, a spus atunci Sorina Pintea.

Ministrul Sănătăţii preciza tot săptămâna trecută că, în România există 11 paturi pentru marii arşi, deşi fizic ar putea exista mai multe, dar „în acest moment sunt ocupate şi nu putem da la o parte pe cineva”. Potrivit ministrului, momentul transferului l-au decis medicii, când pacientul a fost stabilizat pentru a fi transferat.

Joi, în jurul orei 17.00, tânărul a murit, au declarat pentru MEDIAFAX reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici