A te vaccina sau a nu te vaccina? În mai puţin de o lună, vaccinul ajunge în România

  • Astăzi începe schema de vaccinare anti-Covid începe în UK
  • Vaccinul Pfizer se crede că are oferă până la 6 luni de imunitate
  • În mai puţin de o lună, vaccinul va ajunge şi în România
1161 afișări
Imaginea articolului A te vaccina sau a nu te vaccina? În mai puţin de o lună, vaccinul ajunge în România

Foto Profimedia: Spitalul Guy din Londra, 8 decembrie 2020. Primul ministru britanic Boris Johnson aplaudă administrarea vaccinului Pfizer-BioNTech COVID-19. Marea Britanie a administrat pe 8 decembrie primele vaccinuri

Britanicii au început marţi, 8 decembrie, schema de vaccinare anti-Covid-19.

În prima zi a campaniei de vaccinare, vor fi disponibile 800.000 de doze din vaccinul Pfizer BioNTech şi se aşteaptă ca până la sfârşitul lunii decembrie să fie administrate până la patru milioane de doze de vaccin. Primii vaccinati vor fi bătrânii de peste 80 de ani care vor fi externaţi din spitale, bătrânii de peste 80 de ani care au o programare la spital, angajaţii căminelor de bătrâni şi rezidenţii si sa nu uitam de personalul medical.

„Astăzi a început această vaccinare, cu prioritizările puţin diferite faţă de ce se va întâmpla la noi, în sensul că vor fi prioritizate persoanele din căminele de bătrâni, după urmează o prioritizare în funcţie de vârstă, pentru ca mai apoi să se ajungă undeva la mijloc la personalul medical şi personalul cu grad mai mare de risc şi în continuare pe grupe de vârstă până la populaţia generală”, a afirmat pentru Aleph News, Ştefan Dascălu, cercetător Universitatea Oxford.

 În mai puţin de o lună va ajunge şi la noi, odată cu toate statele din Uniunea Europeană.

„Se va putea întâmpla şi la noi. Aşa cum bine ştim, Agenţia Europeană a Medicamentuluiu va da raportul final cât de curând. Va fi certificat de Comisia Europeană şi imediat după vom începe şi la nivel de Europa. Acum vom vedea cine va fi primul din UE”, a spus medicul infecţionist Adrian Marinescu. 

Vaccinul nu va fi obligatoriu şi ştim că pentru imunizare, trebuie să se vaccineze în jur de 70% din populaţie. Întrebarea este, vor vrea românii să se vaccineze? Şi dacă nu, cine îi va convinge?

„Eu personal abia aştept să mă vaccinez pentru că am trait cu o frică tot anul acesta. De fiecare data când intrăm la pacienţi în zona roşie, noi avem în sufletul nostru o anumită frică pentru că s-ar putea să ne infectăm şi s-ar putea ca boală să nu evolueze cu o formă uşoară. Poate avem comorbidităţi”, este părerea exusă de Cristian Oancea, directorul Spitalului Victor Babeş

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici