Absolvenţii Academiei de Poliţie ar putea ocupa funcţiile de conducere vacante fără examen

Absolvenţii Academiei de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza", arma jandarmi sau pompieri, ar putea ocupa fără examen sau concurs funcţiile de comandă vacante la numirea în prima funcţie, potrivit unui proiect de ordin al Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI) supus dezbaterii publice.

886 afișări
Imaginea articolului Absolvenţii Academiei de Poliţie ar putea ocupa funcţiile de conducere vacante fără examen

Absolvenţii Academiei de Poliţie ar putea ocupa funcţiile de conducere vacante fără examen (Imagine: Razvan Chirtia/Arhiva Mediafax Foto)

Proiectul de ordin privind Ghidul carierei poliţiştilor şi cadrelor militare din MAI prevede totodată şi că personalul angajat din sursă externă va participa la cursuri de iniţiere în carieră până la sfârşitul acestui an.

"Prin prezentul proiect de act normativ se propune ca, până la sfârşitul acestui an, poliţiştii şi cadrele militare proveniţi din sursă externă să participe obligatoriu la cursurile de iniţiere în carieră organizate de instituţiile de formare profesională a personalului din cadrul MAI", se arată într-un comunicat al Internelor remis, joi, agenţiei MEDIAFAX.

De asemenea, o altă modificare adusă ordinului pentru aprobarea Ghidului carierei poliţiştilor şi cadrelor militare din MAI se referă la condiţiile de participare la examenul de ocupare a unei funcţii de conducere.

"O altă modificare se referă la condiţiile de participare la examenul de ocupare a unei funcţii de conducere, respectiv se înlocuieşte calificativul de cel puţin «foarte bine», cu calificativul de cel puţin «bine», corespunzător modificărilor aduse Statutului poliţistului", se mai arată în comunicatul MAI.

 

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici