Acces condiţionat la Târgul de Crăciun din Bucureşti, care se deschide pe 26 noiembrie

  • Târgul de Crăciun Bucureşti se deschide pe 26 noiembrie, în Piaţa Universităţii, a anunţat, vineri, Primăria Capitalei.
  • Anul acesta, accesul se va face pe bază de bilet cumpărat online sau la casa de bilete, în limita a 30% din spaţiu, pe baza certificatului verde digital.
6074 afișări
Imaginea articolului Acces condiţionat la Târgul de Crăciun din Bucureşti, care se deschide pe 26 noiembrie

Acces condiţionat la Târgul de Crăciun din Bucureşti, care se deschide pe 26 noiembrie

Potrivit Primăriei Capitalei, în perioada 26 noiembrie – 26 decembrie 2021, pe esplanada cu statui din Piaţa Universităţii, Primăria Bucureşti, prin CREART – Centrul de Creaţie, Artă şi Tradiţie, va deschide târgul simbol al Capitalei - Bucharest Christmas Market.

De pe 26 noiembrie, la târgul de Crăciun, vizitatorii vor găsi zilnic inspiraţie pentru cumpărături de sezon şi cadouri: produse artizanale, globuri pictate manual, clopoţei, coroniţe, decoraţiuni şi ornamente. Nu vor lipsi nici aromele specifice sezonului: cozonacii, prăjiturile, plăcintele, acadelele, turta dulce, ciocolata de casă, băuturile sau gustările calde.

Decorul va fi unul de poveste: bradul care va fi amplasat în Piaţa Universităţii are o înălţime de 15 metri, este reutilizabil, durabil şi ecologic, creat din lemn şi împodobit cu ornamente sculptate. Programul va fi completat de muzică ambientală şi momente speciale dedicate sărbătorii Crăciunului.

Cei mici vor putea face plimbări în carusel şi se vor întâlni cu Moş Crăciun şi elfii săi, care vor sosi în târg, pe 17 decembrie.

Anul acesta, evenimentul se va desfăşura în condiţii speciale, adaptate contextului epidemiologic actual.

Astfel, pentru o gestionare adecvată a numărului de vizitatori, accesul în târg se va face pe bază de bilet, care va acoperi şi o parte din costurile organizării evenimentului.

Preţul biletului care asigură o intrare/zi la târg este de 5 lei la achiziţionarea online, respectiv de 7 lei, la casa de bilete din locaţie. Copiii cu vârsta până în 12 ani beneficiază de acces gratuit. Biletele online sunt disponibile începând cu 12 noiembrie, iar casa de bilete, funcţionează pe toată durata de desfăşurare a evenimentului Bucharest Christmas Market.

Conform legislaţiei în vigoare, accesul participanţilor se realizează în limita a 30% din capacitatea spaţiului de desfăşurare a evenimentului şi este permis doar persoanelor vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanelor care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2, în baza prezentării Certificatului Digital European COVID-19. Sunt exceptaţi de la prezentarea acestor documente copiii cu vârsta mai mică sau egală cu 12 ani, însoţiţi de o persoană majoră care are certificat verde digital.

Pentru persoanele care provin din state membre UE este obligatorie prezentarea Certificatului Digital European COVID-19 (în format electronic sau tipărit), iar persoanele provenite din state ale căror autorităţi nu emit certificate digitale COVID-19 ale UE sau documente compatibile cu aceste certificate, fac dovada vaccinării sau vindecării prin intermediul unui document (în format electronic sau tipărit) emis de respectivul stat. Organizatorii au obligaţia de a scana codul QR fără a reţine niciun fel de date sau informaţii din certificatul verificat.

Purtarea măştii de protecţie va fi obligatorie, excepţie făcând copiii cu vârsta mai mică de 5 ani..

La intrare, toţi participanţii la Târgul de Crăciun Bucureşti vor trece printr-un triaj observaţional/termoscanare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici