Accident de muncă la Feteşti: Doi muncitori şi doi pompieri, prinşi sub un mal de pământ. Unul dintre pompieri a murit

Doi muncitori care săpau un şanţ în municipiul Feteşti au rămas prinşi sub un mal de pământ, iar la scurt timp malul s-a surpat din nou, peste doi pompieri care încercau să-i salveze pe muncitori, unul dintre pompieri, care a fost scos de către echipele de intervenţie, fiind în stare gravă.

1116 afișări
Imaginea articolului Accident de muncă la Feteşti: Doi muncitori şi doi pompieri, prinşi sub un mal de pământ. Unul dintre pompieri a murit

Accident de muncă la Feteşti: Doi muncitori şi doi pompieri, prinşi sub un mal de pământ. Unul dintre pompieri a murit (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

UPDATE Pompierul rănit grav după ce un mal de pământ s-a surpat peste el în timp ce încerca să salveze doi muncitori prinşi sub malul de pământ, la Feteşti, a murit.

Şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Ialomiţa, Constantin Nae, a declarat că medicii de la Ambulanţă au încercat timp de aproximativ o oră sa îl resusciteze pe pompierul rănit grav, însă fără rezultat.

"Pompierul militar a decedat în ambulanţă. Eforturile medicilor nu au dat rezultate, iar lucrătorii ISU intervin pentru scoaterea celui de-al doilea muncitor. Acestaeste conştient şi este în stare stabilă, dar va fi investigat medical", a spus colonel Constantin Nae.

Pompierul avea 41 de ani şi lucra la Garda de Intervenţie Feteşti.

De asemenea, şeful ISU Ialomiţa a afirmat că primul muncitor scos de sub malul de pământ şi celălalt pompier au primit îngrijiri medicale la faţa locului şi nu necesită internarea.

"Oricum un muncitor, primul scos, a primit îngrijiri medicale şi nu are nevoie de spitalizare, la fel şi unul dintre pompieri. Am înţeles că muncitorii săpau la canalizare, iar la un moment dat un mal de pământ s-a surpat peste ei. Au intervenit oamenii noştrii, dar pământul s-a surpat din nou şi peste pompieri, aceştia erau susţinuţi în corzi şi au fost traşi de colegii lor pe mal, iar acum lucrează 12 pompieri pentru scoaterea muncitorului", a precizat Constantin Nae.

Potrivit unui comunicat al Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Parchetul Judecătoriei Feteşti face cercetări cu privire la accidentul de muncă din Feteşti, unde aveau loc lucrări la o reţea de apă - canalizare.

La faţa locului s-a deplasat o echipă formată din procurori şi poliţişti.

De asemenea, reprezentanţii ITM Ialomiţa au început o anchetă la faţa locului pentru a stabili împrejurările în care a avut loc incidentul, dacă au fost respectate regulile de protecţie a muncii şi dacă cei doi bărbaţi lucrau cu contracte legale de muncă.

UPDATE Incidentul a avut loc în cartierul "Colonişti" din Feteşti, unde mai mulţi muncitori săpau un şanţ, iar la un moment dat un mal de pământ s-a surpat peste ei.

La faţa locului au fost trimise mai multe echipaje ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Ialomiţa, iar doi pompieri militari care au intervenit şi au încercat să îi scoată pe muncitori au rămas şi ei prinşi sub un al doilea al doilea mal de pământ care s-a surpat.

Şeful ISU Ialomiţa, Constantin Nae, a declarat că la ora transmiterii acestei ştiri au fost scoşi la suprafaţă cei doi pompieri şi unul dintre muncitori, intervenţia fiind în desfăşurare pentru salvarea celui de-al doilea muncitor, care este prins până la brâu sub malul de pământ.

Şeful ISU Ialomiţa a precizat că ambii muncitori şi unul dintre pompieri sunt în stare bună şi primesc îngrijiri medicale la faţa locului, în timp ce al doilea muncitor este în stare gravă, iar cadrele medicale sosite la faţa locului încearcă să îl resusciteze.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici