Accident la un exerciţiu de paraşutare din Buzău. Un paraşutist militar a murit

Un paraşutist militar a murit, miercuri, în urma unui accident produs în timpul unui exerciţiu de paraşutare pe Aerodromul din Boboc.

1113 afișări
Imaginea articolului Accident la un exerciţiu de paraşutare din Buzău. Un paraşutist militar a murit

Sursa foto: Facebook Ministerul Apărării Naţionale, România

Potrivit ministrului Apărării, Vasile Dîncu, căpitanul Cosmin Constantin Scorţea, din Baza 71 Aeriană Câmpia Turzii, şi-a pierdut viaţa miercuri, în urma unui accident survenit pe timpul unui exerciţiu de paraşutare pe Aerodromul din Boboc.

Accidentul a avut loc în jurul orei 14.00, pe timpul executării manevrelor de aterizare.

„Ofiţerului i-a fost acordat primul ajutor la faţa locului, dar cu toate eforturile medicilor, a fost constatat decesul militarului. Pentru stabilirea circumstanţelor producerii accidentului a fost sesizat Parchetul Militar. De asemenea, conform procedurilor legale, şeful Statului Major al Forţelor Aeriene a ordonat constituirea unei comisii interne de anchetă”, afirmă Dîncu.

Căpitanul Cosmin Constantin Scorţea, în vârstă de 38 de ani, era angajat în Ministerul Apărării Naţionale din anul 2007, avea la activ 67 de salturi, fiind atestat pe tipul de paraşută BG-7M. Era căsătorit şi avea un copil.

Joi vor fi organizate în unităţile militare din ţară ceremonii de comemorare a ofiţerului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici