Accidente, come alcoolice, boli digestive şi căzuţi în stradă, de Crăciun în Capitală

Numărul solicitărilor la Serviciul de Ambulanţă al Capitalei a crescut cu 20 la sută de Crăciun, mulţi dintre bucureşteni având suferinţe digestive, coronariene, febră, comă alcoolică sau tentative de suicid, în timp ce la SMURD a fost înregistrate multe accidente rutiere, potrivit medicilor.

57 afișări
Imaginea articolului Accidente, come alcoolice, boli digestive şi căzuţi în stradă, de Crăciun în Capitală

Accidente rutiere, come alcoolice, boli digestive şi căzuţi în stradă, de Crăciun în Capitală

Ca în fiecare an, mulţi bucureşteni "pierd măsura de sărbători", mănâncă şi beau peste puteri, după care cer ajutorul medicilor. "Crăciunul din acest an nu a făcut excepţie, astfel că, în ultimele 24 de ore, numărul solicitărilor la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti a crescut cu 20 la sută, ajungând la 950 de cazuri", a declarat, vineri, agenţiei MEDIAFAX, directorul SAMB, medicul Alis Grasu.

Cele mai multe solicitări au fost pentru febră -112 cazuri, apoi afecţiuni digestive - 50, căzuţi în stradă - 50, afecţiuni coronariene - 32, come aloolice - 27, tenative de sucid - 10, fracturi - 10, supradoză - 8 şi alte câteva cazuri de sevraj, mare parte dintre bolnavi fiind transportaţi la spital, a adăugat medicul

"Un lucru bun, care trebuie semnalat, este faptul că odată cu dezvoltarea SMURD în Capitală, activitatea de urgenţă s-a îmbunătăţit foarte mult, a scăzut timpul de ajungere la caz, chiar şi cel pentru consultaţii la domiciliu. Este mai multă ordine, cazurile sunt foarte bine repartizate de către dispeceratul 112, iar cele două servicii se completează foarte bine", a mai spus directorul SAMB.

La SMURD, în 24 decembrie, numărul solicitărilor a depăşit media de 90 cazuri pe zi, fiind înregistrate 125 de intervenţii, majoritatea pentru accidente rutiere, a declarat, vineri, agenţiei MEDIAFAX, Bogdan Opriţa, coordonatorul Serviciului Mobil de Urgenţă Reanimare şi Descarcerare Bucureşti.

De Crăciun au fost 98 de solicitări, cele mai multe noaptea, majoritatea pentru accidente rutiere. La Spitalul de Urgenţă Floreasca s-a lucrat la "foc continuu", fiind aduse mai ales come alcoolice şi răniţii din accidentele de circulaţie. "De asemena, tot de Crăciun au fost opt persoane în stop cardiorespirator neresuscitabil. Probabil, de astăzi (vineri-.r.), încep să vină persoane cu afecţiuni digestive", a mai spus Opriţa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici