Accidentul de la Buzău: Poliţiştii au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală

Poliţiştii au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă în cazul accidentului produs luni în judeţul Buzău, în urma căruia o persoană a murit, alte patru fiind rănite, cercetările fiind făcute sub coordonarea unui procuror.

311 afișări
Imaginea articolului Accidentul de la Buzău: Poliţiştii au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală

Accidentul de la Buzău: Poliţiştii au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală

Poliţiştii de la Serviciul Rutier al Poliţiei Judeţene Buzău au stabilit, în urma primelor cercetări, că vinovat de producerea accidentului este un bărbat de 35 de ani din Râmnicu Sărat.

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, bărbatul nu se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.

Sursele citate mai spun că în acest caz poliţiştii au deschis dosar penal pentru infracţiunile de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă, iar cercetările continuă sub coordonarea unui procuror de le Parchetul Judecătoriei Râmnicu Sărat.

În acest caz au fost audiaţi, până în prezent, mai mulţi martori ai accidentului, dar şi şoferii implicaţi, cu excepţia directorului AJOFM Buzău, Ionel Tociu, care este internat în stare gravă.

În urma primelor cercetări poliţiştii au stabilit că bărbatul de 35 de ani din Râmnicu Sărat, aflat la volanul unui autoturism Volkswagen Passat, se îndrepta dinspre Râmnicu Sărat spre Buzău, iar la un moment dat, când a vrut să treacă de pe banda de lângă axul drumului pe prima bandă a făcut o manevră imprudentă. În acel moment, maşina condusă de el a acroşat un alt autoturism condus în aceeaşi direcţie de o femeie de 48 de ani din judeţul Bacău.

În urma impactului, femeia a pierdut controlul volanului, iar maşina a pătruns pe contrasens, a intrat într-un şanţ de pe marginea drumului, de unde a ricoşat înapoi pe sensul opus de mers, lovind un autoturism condus către Râmnicu Sărat de directoarea Inspectoratului Teritorial de Muncă Buzău, Cecilia Manolescu, care se afla în maşină cu încă o femeie.

În acelaşi timp, un autoturism care circula tot spre Râmnicu Sărat şi era condus de directorul Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă (AJOFM) Buzău, Ionel Tociu, a virat la stânga pentru a evita impactul cu autoturismul condus de femeia din judeţul Bacău. Maşina condusă de directorul AJOFM a lovit autoturismul al cărui şofer a provocat accidentul, după care a fost proiectată pe sensul opus de mers, unde a acroşat un autotren la volanul căruia se afla un bărbat de 36 de ani din judeţul Vrancea. În urma impactului, elemente de caroserie de la capul tractor au ricoşat într-un autoturism condus către Râmnicu Sărat de un bărbat de 40 de ani din judeţul Vaslui.

Accidentul s-a soldat cu decesul unui bărbat de 61 de ani din Râmnicu Sărat, angajat al AJOFM Buzău, pasager în maşina condusă de Ionel Tociu.

De asemenea, au fost răniţi directorul AJOFM Buzău, Ionel Tociu, o colegă a acestuia, aflată în maşină cu el, o pasageră din maşina condusă de directorul ITM Buzău, Cecilia Manolescu şi şoferiţa de 48 de ani din judeţul Bacău. Cecilia Manolescu a suferit răni uşoare.

Persoanele rănite au fost transportate la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat, iar directorul AJOFM Buzău, Ionel Tociu, a fost transferat, luni seară, la Spitalul "Bagdasar Arseni" din Capitală, fiind internat la Secţia de chirurgie generală-terapie intensivă. Potrivit medicilor, acesta a suferit multiple traumatisme la mâini şi la picioare, dar şi la bazin şi se află în stare gravă, dar stabilă.

De asemenea, angajata AJOFM rănită în accident a fost transferată, marţi, la Spitalul Floreasca din Bucureşti, după ce luni a fost supusă unei intervenţii chirurgicale care a durat aproximativ şase ore. Femeia are politraumatisme şi un grav traumatism abdominal cu ruptură de organe şi ruptură de perete muscular.

"A suferit o intervenţie complexă, iar la această oră este în stare stabilă, este cooperantă şi conştientă, dar a fost solicitat elicopter SMURDcare a transportat-o la Spitalul Floreasca pentru investigaţii amănunţite şi pentru a-i putea fi urmărită evoluţia", a declarat, marţi, purtătorul de cuvânt al Spitalului Municipal din Râmnicu Sărat, Felicia Vasile.

Celelalte două persoane rănite în accidentul de luni nu au rămas internate peste noapte, fiind în afara oricărui pericol.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici