ACCIDENTUL DIN MUNTENEGRU: Ce a declarat patronul Gregory Tour în faţa procurorilor

Patronul Gregory Tour, Ştefan Grigore, a declarat că a fost, luni, la Parchetul instanţei supreme pentru a duce mai multe documente, precizând că analizele şi actele şoferilor sunt în regulă, iar autocarele firmei sunt de ultimă generaţie, cumpărate din Germania.

1378 afișări
Imaginea articolului ACCIDENTUL DIN MUNTENEGRU: Ce a declarat patronul Gregory Tour în faţa procurorilor

ACCIDENTUL DIN MUNTENEGRU: Ce a declarat patronul Gregory Tour în faţa procurorilor

Ştefan Grigore s-a prezentat luni la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, unde a dat noi declaraţii în faţa procurorilor care cercetează cauzele accidentului din Muntenegru.

La ieşirea din sediul Parchetului instanţei supreme, Ştefan Grigore, patronul firmei care a asigurat transportul turiştilor implicaţi în accidentul care a avut loc pe 23 iunie, în Muntenegru, a arătat că a absolvit Liceul Militar şi Academia Tehnică Militară, apoi Academia de Studii Economice, având calitatea de economist, că timp de şapte ani, respectiv din 2000 până în 2007, a fost directorul unei bănci şi că din 2007 este patronul agenţiei de turism Gregory Tour.

Ştefan Grigore a spus că a prezentat, până la acest moment, toate documentele necesare procurorilor în ancheta privind accidentul din Muntenegru, precizând că acestea sunt în regulă.

Grigore a mai spus că sâmbătă a revenit în ţară directorul de transport, care a arătat că până în prezent nu i-a fost furnizată nicio informaţie oficială de către autorităţile muntenegrene, astfel că toate informaţiile pe care şi el le prezintă au un caracter neoficial, "pe surse".

Întrebat de jurnalişti dacă anvelopele autocarului care s-a răstunrat în Muntenegru ar fi fost uzate, Grigore a precizat că nu are informaţii în acest sens, mai multe detalii putând oferi directorul de transport al firmei. El a precizat însă că firma schimbă periodic, în funcţie de anotimp, cauciucurile pentru autocare, reafirmând că autocarul care s-a răsturnat era în stare bună de funcţionare.

Patronul Gregory Tour a adăugat că, pentru a fi la standarde ridicate, toate autocarele firmei sale sunt noi, cumpărate din Germania şi că problemele minore care apar sunt rezolvate la service-ul Man din România sau la service-uri de pe trasee, în cazul în care la autocare apare o defecţiune pe traseu. El a precizat că autocarele firmei sale sunt de ultimă generaţie, pentru a menţine un standard ridicat pentru clienţi.

Întrebat de ce a subînchiriat serviciile firmei Gregory Tour Serv firmei Gregory Tour Holiday, Ştefan Grigore a spus că deţine cele două societăţi, dar prima este transportator şi deţine licenţă de transport prelungită anual din 2005, fiind înfiinţată în 2002, iar cea de a doua este agenţia de turism, care vine cu servicii precum cazare, masă sau transport cu avionul, autocarul sau maşina.

Întrebat dacă şoferul autocarului, George Ciobanu, avea aviz psihologic, Ştefan Grigore nu a dat un răspuns clar, arătând doar că "toate documentele au fost prezentat procurorilor".

Patronul firmei Gregory Tour a declarat vineri, pentru MEDIAFAX, că şoferul care conducea autocarul în momentul producerii accidentului din Muntenegru era angajat al unei alte companii şi fusese detaşat, având toate actele în regulă.

BACALAUREAT 2013: Tot ceea ce trebuie să ştii despre examenul din acest an

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici