Acord în greva de la Poşta Română. Noul contract colectiv de muncă va fi înregistrat la ITM. Se va relua lucrul

Compania Naţională Poşta Română anunţă că a ajuns la un acord cu sindicatul pentru semnarea unui nou Contract Colectiv de Muncă. Acesta va fi înregistrat la ITM. „Toţi angajaţii care au luat parte la conflictul colectiv de muncă îşi vor relua atunci atribuţiile de serviciu”, conform companiei.

456 afișări
Imaginea articolului Acord în greva de la Poşta Română.  Noul contract colectiv de muncă va fi înregistrat la ITM. Se va relua lucrul

Acord în greva de la Poşta Română. Noul contract colectiv de muncă va fi înregistrat la ITM. Se va relua lucrul

Compania Naţională Poşta Română„ anunţă măsurile asumate împreună cu liderii de sindicat ai SLPR în urma negocierilor de marţi, după cum urmează:

- angajaţii Companiei Naţionale „Poşta Română” vor beneficia de o majorare salarială în două etape:
1. creşterea salariului minim în Compania Naţională „Poşta Română” la 3.700 lei brut, începând cu 01 iulie 2024;
2. o majorare a veniturilor în cuantum de 420 lei brut (salariu de bază + spor de loialitate), în medie, începând cu 01 septembrie 2024.

În ceea ce priveşte greva generală declanşată, luni, de Sindicatul Lucrătorilor Poştali din România, Compania Naţională „Poşta Română” face următoarele precizări: numărul maxim al salariaţilor aflaţi în grevă a reprezentat 20% din salariaţii Companiei, persoanele aflate în grevă nu vor primi salariul aferent zilelor în care s-au aflat în grevă, aproximativ 70% din drepturile sociale (pensii) care erau programate pentru livrare luni au fost distribuite către beneficiari, în condiţiile în care, în prima parte a zilei, în unele unităţi, activitatea a fost îngreunată de refuzul angajaţilor aflaţi în grevă de a preda gestiunea personalului delegat să distribuie drepturile sociale sau angajaţilor care nu au aderat la greva generală, activitatea Poştei Române s-a desfăşurat în condiţii normale, de la primele ore ale dimineţii, în majoritatea covârşitoare a judeţelor ţării, inclusiv în cea mai mare structură a companiei – Oficiul Poştă Curierat Bucureşti, la fel ca în celelalte hub-uri regionale. În unităţile unde activitatea a fost afectată de conflictul colectiv de muncă a fost suplimentat personalul cu angajaţi din alte unităţi care nu au participat la grevă.

Compania precizează că distribuirea pensiilor a început luni, conform calendarului obişnuit şi se va încheia până la 15 aprilie, în termenul asumat cu Ministerul Muncii.

„Menţionăm că nu au existat incidente care să escaladeze situaţia generată de greva generală. Ca măsură preventivă, conducerea Companiei Naţionale “Poşta Română” a solicitat prezenţa reprezentanţilor Poliţiei Române şi a Jandarmeriei acolo unde salariaţii care au vrut să muncească au fost împiedicaţi de grevişti să facă acest lucru”, se arată în comunicatul companiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici