Act de terorism dejucat la Bruxelles: se plănuia atacul la o sală de concert / Patru arestări

Poliţia belgiană a arestat patru persoane suspectate că plănuiau un atac asupra unei săli de concerte din Bruxelles, a anunţat Parchetul Federal Belgian.

700 afișări
Imaginea articolului Act de terorism dejucat la Bruxelles: se plănuia atacul la o sală de concert / Patru arestări

Act de terorism dejucat la Bruxelles: se plănuia atacul la o sală de concert / Patru arestări

Un bărbat a fost arestat sub acuzaţia de „participare la activităţile unei grupări teroriste” cu scopul de a comite un atac. De asemenea, trei minori au fost arestaţi.

„Conform rezultatelor iniţiale ale investigaţiei, se pare că o sală de concert din Bruxelles a fost vizată în mod specific, cu un atac planificat în câteva săptămâni”, a spus biroul. În ultimii ani, Belgia a fost zguduită de atacuri extremiste. Cel mai recent a avut loc în octombrie, când doi fani suedezi au fost ucişi la Bruxelles.

Anul trecut, o instanţă a găsit şase persoane vinovate de omor terorist după atacuri extremiste pe aeroportul din Bruxelles şi la o staţie de metrou, atac care a ucis 32 de persoane, parte a unui val de atacuri în Europa legat de gruparea Stat Islamic.

Printre cei condamnaţi pentru rolul lor în atentatul sinucigaş din 2016 s-a numărat Salah Abdeslam, care ispăşeşte deja o închisoare pe viaţă fără eliberare condiţionată în Franţa pentru rolul său în atacurile care au lovit cafenelele din Paris, sala de concerte Bataclan şi stadionul naţional francez în 2015. Atacurile de la Paris şi de la Bruxelles au fost legate de reţeaua ISIS.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici