Acţiune a Poliţiei pe Autostrada Soarelui: Peste 110 şoferi au fost amendaţi vineri pentru depăşirea vitezei legale

Peste 110 şoferi au fost amendaţi, în cursul zilei de vineri, pentru depăşirea vitezei legale pe Autostrada Soarelui A2, în urma unei acţiuni a Secţiei de Poliţie Autostrăzi, informează Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR).

107 afișări
Imaginea articolului Acţiune a Poliţiei pe Autostrada Soarelui: Peste 110 şoferi au fost amendaţi vineri pentru depăşirea vitezei legale

Acţiune a Poliţiei pe Autostrada Soarelui: Peste 110 şoferi au fost amendaţi vineri pentru depăşirea vitezei legale (Imagine: Adriana Neagoe/Mediafax Foto)

Poliţiştii au organizat, între orele 8.00 şi 12.00, o acţiune pentru reducerea numărului accidentelor rutiere şi a consecinţelor acestora, comise pe fondul nerespectării normelor rutiere legate de viteza de deplasare pe drumurile publice şi a normelor ce reglementează transporturile de mărfuri şi persoane, potrivit unui comunicat de presă al IGPR.

În cadrul acţiunii au fost folosite mai multe radare "în cascadă", printre care şi sistemele de măsurare a vitezei de tip TRU-CAM, ce măsoară viteza maşinilor prin sistemul undelor laser.

Totodată, şoferii opriţi ca urmare a nerespectării regimului legal de viteză au fost controlaţi şi pentru a stabili dacă au consumat alcool, dacă au defecţiuni tehnice minore la autovehicule sau mărfuri fără documente de provenienţă.

În urma acţiunii, au fost constatate 221 de contravenţii, fiind depistaţi 114 şoferi care au depăşit limita legală de viteză. De asemenea, au fost aplicate 38 de sancţiuni pentru nerespectarea normelor ce reglementează activitatea transporturilor rutiere de mărfuri şi persoane, 30 de conducători auto au fost amendaţi pentru conducerea de autovehicule cu defecţiuni tehnice, trei conducători auto au fost sancţionaţi pentru săvârşirea unor abateri privind transportul rutier, iar alţi 35 pentru alte abateri incriminate de Legea privind circulaţia pe drumurile publice.

Totodată, poliţiştii au reţinut două permise de conducere, dintre care unul pentru nerespectarea regimului legal de viteză şi unu pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice şi au retras din circulaţie 27 certificate de înmatriculare, dintre care 24 pentru conducerea de autovehicule cu defecţiuni tehnice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici