Acţiune dificilă a salvamontiştilor pentru salvarea unui turist căzut în zona Vârfului Moldoveanu

Salvamontiştii din Argeş intervin, sâmbătă, pentru salvarea unui bărbat, care conducea un grup de studenţi şi care a căzut într-o râpă, în zona Vârfului Moldoveanu, din Munţii Făgăraş, transmite corespondentul MEDIAFAX.

271 afișări
Imaginea articolului Acţiune dificilă a salvamontiştilor pentru salvarea unui turist căzut în zona Vârfului Moldoveanu

Acţiune dificilă a salvamontiştilor pentru salvarea unui turist căzut în zona Vârfului Moldoveanu

Şeful Salvamont Argeş, Ion Sănduloiu, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că 12 salvamontişti intervin pentru salvarea bărbatului care conducea un grup de studenţi şi care, din motive necunoscute, a căzut câţiva zeci de metri în zona Vârfului Moldoveanu.

“Este o acţiune dificilă, care va dura mult. A căzut, nu ştim cum, dar cei care au ajuns la el ne-au spus că nu mai respiră”, a spus Sănduloiu.

Potrivit Salvamont România, accidentul s-a produs în zona de creastă a Masivului Făgăraş.

“A fost solicitat şi sprijinul unui elicopter pentru a transporta salvamontiştii, dar, starea vremii din zonă se pare că va face imposibilă folosirea acestei resurse. Sunt pregătite echipe salvamont de sprijin în Sibiu, Victoria, Bâlea, dar acestea pot fi transportate doar cu elicopterul”, arată sursa citată.

Sănduloiu a mai spus că din cauza distanţei mari, acţiunea va dura până târziu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici