Activitatea la Serviciul Permise Auto Argeş, reluată la un singur birou

Activitatea Serviciului de Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Argeş a fost reluată, luni, la ora 9.00, doar la Biroul de Înmatriculări, în timp ce la celelalte compartimente activitatea este în continuare suspendată, după arestarea a 17 angajaţi, pentru fapte de corupţie.

208 afișări
Imaginea articolului Activitatea la Serviciul Permise Auto Argeş, reluată la un singur birou

Activitatea la Serviciul Permise Auto Argeş, reluată la un singur birou (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit prefectului de Argeş Ion Popa, cercetările poliţiştilor de la Direcţia Generală Anticorupţie în interiorul clădirii Serviciului continuă, situaţie care a împiedicat reluarea programului de lucru începând cu ora 8.00.

"Aşa am convenit ieri (duminică-n.r.) ca astăzi să putem relua activitatea, mai ales că am constatat că din cele 20 de persoane reţinute până acum cu mandat de arestare preventivă doar cinci lucrează efectiv în cadrul acestui serviciu, deci avem personal suficient cu care putem relua activitatea, în condiţiile în care serviciul numără 28 de angajaţi. Deci avem soluţii pentru ca activitatea să fie reluată total. Tot cu angajaţii Serviciului care nu sunt implicaţi în ancheta penală se poate relua activitatea la înmatriculări şi ulterior şi la examinări pentru permise auto", a declarat prefectul.

Conform acestuia, în prezent se aşteaptă "un semnal" din partea anchetatorilor pentru a fi reluată succesiv activitatea în toate compartimentele, după ce cercetările în clădire se vor încheia, iar încăperile vor fi desigilate de către reprezentanţii DGA.

La ora transmiterii acestei ştiri, la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor din Piteşti peste 50 de persoane aşteptau la coadă pentru a depune actele la Biroul de Înmatriculări. Actele se primesc însă într-o altă încăpere decât cea a Biroului de Înmatriculări, care, la fel ca toate celelalte birouri, este sigilată de către anchetatori.

Curtea de Apel Bucureşti a decis, în noaptea de sâmbătă spre duminică, arestarea a 17 persoane implicate în scandalul privind obţinerea frauduloasă de permise auto, majoritatea fiind funcţionari în cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări Vehicule Argeş.

Ofiţeri ai Direcţiei Generale Anticorupţie au pus în executare, duminică, mandatele de aducere a trei piteşteni, pentru a fi audiaţi în cazul în care deja au fost arestate 17 persoane pentru facilitarea obţinerii nelegale de permise auto, în care sunt acuzaţi poliţişti argeşeni.

Potrivit DNA, în perioada martie - iunie 2008, pe raza judeţului Argeş şi-a desfăşurat activitatea un grup infracţional organizat care a acţionat în scopul obţinerii unor sume de bani pretinse şi primite de la mai multe persoane, pentru ca în schimbul banilor să le faciliteze obţinerea permiselor de conducere de la SPCRPCIV Argeş. Membrii grupului au pretins şi primit de la fiecare candidat sume cuprinse între 700 de euro şi 4.500 de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici