Activitatea simplă care previne declinul cognitiv şi protejează creierul - studiu

Un studiu recent publicat The Journal of Physiology arată că doar şase minute de exerciţii fizice de mare intensitate, realizate zilnic, pot ajuta la prevenirea declinului cognitiv.

12166 afișări
Imaginea articolului Activitatea simplă care previne declinul cognitiv şi protejează creierul - studiu

Cum opreşti declinul cognitiv şi îţi protejezi creierul - studiu

Oamenii de ştiinţă din Noua Zeelandă au descoperit că doar şase minute de exerciţii fizice de intensitate ridicată pot ajuta la prevenirea declinului cognitiv chiar mai mult decât un antrenament lung de intensitate scăzută sau postul 
 
Studiul arată că antrenamentele scurte dar intense cresc producţia unei proteine speciale esenţiale pentru formarea creierului, învăţare şi memorie şi pot proteja creierul de declinul cognitiv legat de vârstă.  
 
Această perspectivă asupra exerciţiilor fizice face parte din demersul oamenilor de ştiinţă de a dezvolta abordări nonfarmacologice accesibile, echitabile, pe care oricine le poate adopta pentru a promova o îmbătrânire sănătoasă.
 
Proteina specializată numită factor neurotrofic derivat din creier (BDNF), numită şi abrineurina, promovează neuroplasticitatea (capacitatea creierului de a forma noi conexiuni şi căi) şi supravieţuirea neuronilor.
 
Studiile pe animale au arătat că o creştere a BDNF încurajează formarea şi stocarea amintirilor, îmbunătăţeşte învăţarea şi, în general, sporeşte performanţa cognitivă. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici