Actorul francez Alain Delon a cerut să fie eutanasiat

  • Actorul francez Alain Delon, în vârstă de 86 de ani, a cerut să fie eutanasiat.
  • El suferă de consecinţele unui accident vascular cerebral suferit în 2019, iar soţie sa a murit anul trecut.
45945 afișări
Imaginea articolului Actorul francez Alain Delon a cerut să fie eutanasiat

Cererea a fost comunicată de către fiul actorului, Anthony, într-un interviu acordat RTL.

„Mi-a cerut să organizez asta, da”, a subliniat el, deşi a lăsat să se înţeleagă că nu el va fi cel care îşi va asuma responsabilitatea de a-şi însoţi tatăl în moarte, ci mai degrabă sora lui, Anouchka.

Potrivit presei spaniole, actorul însuşi a distribuit o declaraţie presei: „Aş vrea să le mulţumesc tuturor celor care m-au însoţit de-a lungul anilor şi mi-au oferit sprijin. Sper ca viitorii actori să găsească în mine un exemplu nu doar la nivel profesional, ci şi uman”.

Delon trăieşte de ani de zile cu diverse probleme de sănătate şi într-o stare delicată după ce a suferit un dublu accident vascular cerebral în 2019 şi o intervenţie chirurgicală în 2017 pentru o problemă cardiacă.

În 2021, soţia actorului, Nathalie Delon, a murit din cauza cancerului pancreatic, însă anterior ceruse să fie eutanasiată. Actorul nu i-a putut îndeplini dorinţa, deoarece eutanasierea era interzisă în Franţa.

Actorul va putea recurge la acest gest, din moment ce locuieşte de câţiva ani în Elveţia.

Delon a vorbit într-unul dintre ultimele sale interviuri cu săptămânalul elveţian „L'Illustré” despre eutanasie.

„Sunt în favoarea unei morţi demne. În primul rând pentru că locuiesc în Elveţia, unde eutanasia este legală şi, de asemenea, pentru că cred că este cel mai logic şi natural lucru de făcut. O persoană are dreptul să plece în linişte, fără a trece prin spitale, injecţii şi aşa mai departe. A îmbătrâni e nasol şi nu poţi face nimic în privinţa asta”.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici