Acuzaţii de MITĂ ELECTORALĂ la Arad. Organizaţia USL susţine că ARD distribuie ajutoare UE în numele candidaţilor săi

Reprezentanţii USL Arad acuză că ajutoarele provenite de la UE sunt distribuite în municipiul Arad în numele candidaţilor ARD, beneficiarii primind pentru prima dată direct la domiciliu pachetele cu alimente, în urma unei decizii a Primăriei, care motivează că vrea să evite aglomeraţia la predare.

334 afișări
Imaginea articolului Acuzaţii de MITĂ ELECTORALĂ la Arad. Organizaţia USL susţine că ARD distribuie ajutoare UE în numele candidaţilor săi

Acuzaţii de MITĂ ELECTORALĂ la Arad. Organizaţia USL acuză ARD că distribuie ajutoare UE în numele candidaţilor săi (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto Arhiva)

Potrivit unui comunicat de presă transmis, luni, de USL Arad, voluntarii aleşi de Primăria Arad pentru distribuirea la domiciliul beneficiarilor a alimentelor provenite de la Uniunea Europeană "le-au spus oamenilor că ajutoarele vin din partea ARD şi a lui Mihai Răzvan Ungureanu, candidat al ARD la alegerile parlamentare", transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Este de condamnat modul în care politicienii ARD şi reprezentanţii Primăriei Arad înţeleg să facă o propagandă politică lipsită de scrupule. Guvernările PDL au adus mulţi oameni sub pragul sărăciei, este total lipsit de demnitate să se folosească de ajutoarele Uniunii Europene pentru a încerca să le cumpere bunăvoinţa. Este un gest lipsit de demnitate", se arată în comunicat.

USL Arad îi îndeamnă, prin intermediul comunicatului, pe toţi arădenii care au fost contactaţi de reprezentanţii ARD să facă plângeri la Poliţie pentru mită electorală.

"Pachetele cu alimente împărţite de partide politice sau candidaţi la alegerile parlamentare intră în categoria mitei electorale. Mita electorală este infracţiune. Unii dintre arădenii contactaţi pentru distribuirea ajutoarelor sunt dispuşi să facă plângeri la Poliţie împotriva celor care au încercat să le cumpere bunăvoinţa", se mai arată în comunicat.

Contactat de corespondentul MEDIAFAX, şeful Direcţiei de Dezvoltare şi Asistenţă Comunitară Arad, instituţie aflată sub autoritatea Primăriei, Erika Stark, a declarat că în acest an s-a decis distribuirea ajutoarelor direct la domiciliile celor 9.761 de beneficiari pentru a se evita aglomeraţia la predare.

"Distribuirea se face atât cu oamenii noştri, cât şi cu voluntari. Noi avem contract cu Centrul Judeţean de Voluntariat şi Asociaţia Educatio. Este soluţia cea mai potrivită pentru beneficiari, mai ales că majoritatea sunt bătrâni sau persoane bolnave netransportabile", a declarat Erika Stark.

Ambele organizaţii indicate de sursa citată sunt conduse însă de un cunoscut lider PDL Arad, consilierul municipal Glad Varga. Surse din cadrul PDL Arad afirmă că maşinile folosite sunt asigurate de membri ai partidului, pe cheltuiala organizaţiilor de cartier, iar la acţiuni participă şi consilieri locali ai PDL.

Începând din 25 octombrie, de când se distribuie ajutoarele, au fost trimise pachete cu alimente la aproximativ 2.000 de beneficiari din municipiul Arad.

Pachetele distribuite conţin făină (15 kilograme), făină de mălai (5 kilograme), orez (7 kilograme), paste făinoase (0,8 kilograme), zahăr (3 kilograme), fasole boabe (1 kilogram), mazăre (1,56 kilograme), biscuiţi (0,6 kilograme), bulion (0,8 kilograme) şi roşii în bulion (1,6 kilograme).

Conform HG 600/2009 şi HG 950/2012, beneficiarii ajutoarelor alimentare din partea UE sunt persoanele aflate, la data de 30 septembrie 2012, în una din următoarele situaţii: categoriile de pensionari conform HG 950/ 2012, beneficiarii de ajutor social conform Legii 416/2001 privind venitul minim garantat, persoanele cu handicap grav şi accentuat, şomerii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici