Acuzaţii grave la adresa lui Edward Iordănescu. Noului selecţioner i se reproşează că a devalizat clubul Pandurii

Împreună cu Narcis Răducan, de care îl leagă o relaţie de naş-fin, actualul selecţioner al României ar fi făcut prăpăd la gruparea de fotbal Pandurii Tg. Jiu, folosindu-se de influenţa lui Gabriel Oprea, fost ministru de Interne şi prieten la cataramă cu familia Iordănescu.

979 afișări
Imaginea articolului Acuzaţii grave la adresa lui Edward Iordănescu. Noului selecţioner i se reproşează că a devalizat clubul Pandurii

Acuzaţii grave la adresa lui Edward Iordănescu. I se reproşează că a devalizat clubul

La câteva zile după instalarea în funcţia de antrenor principal al echipei naţionalei, Edward Iordănescu (43 de ani) este acuzat că a fost pus la ordin de Gabriel Oprea în postura de antrenor principal la echipa de fotbal Pandurii Tg. Jiu. Şi, cu ajutorul naşului său, Narcis Răducan, Edy Iordănescu ar fi „devalizat” clubul Pandurii, aflat acum în insolvenţă şi la un pas de faliment.

Într-o scrisoare deschisă adresată fostului ministru de Interne Gabi Oprea, Marin Condescu, fost preşedinte la Pandurii, reclamă „jaful” căruia i-a căzut victimă clubul de fotbal Pandurii Tg. Jiu, în perioada în care Narcis Răducan era conducător, iar Edy Iordănescu - antrenor.

Iordănescu a încasat peste 300.000 de euro în decrus de un an şi jumătate, în timp ce jucătorii erau neplătiţi între 6 şi 8 luni. Condescu, care estimează că Răducan va ajunge la FRF în baza prietenie cu selecţioneru, le cere public lui Oprea şi antrenorului tricolorilor să-şi asume vina morală de a fi „îngropat” clubul gorjean.

Iordănescu a încasat „411.714 lei (echivalentul a 313.714 euro) pentru perioada I ianuarie 2015 - 30 iunie 2016, rezultând un venit lunar de 17.429 euro. Răducan Narcis încasează, conform evidenţei contabile a clubului, suma de 2.164.013 lei (echivalentul a 480.892 euro) pentru perioada iunie 2015 - octombrie”, spune Condescu, în comunicat.

În octombrie 2016, clubul intră în insolvenţă.

După cum am arătat, în timp ce domnii Răducan şi Iordănescu încasează sumele de mai sus, 60 de jucători profesionişti legitimaţi la CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu (printre care Sânmărtean, Răduţ, Antal, Axinte, Lazăr, Herea, Erico, Nistor, Voiculeţ, Săpunaru şi alţii) sunt neplătiţi pentru ultimele 6-8 luni de zile, fiind nevoiţi să se înscrie Ia masa credală sau concesionându-se drepturi de televiziune ale clubului din ianuarie 2017, cu 7 zile înainte de intrarea în insolvenţă”, mai susţine Condescu, care îi cere public lui Iordănescu junior să-şi asume trecutul.

Familiile Iordănescu şi Oprea au împărţit multă vreme acelaşi duplex din Drumul Sării (acum, în jumătatea de acasă care-i aparţine lui Oprea funcţionează o grădiniţă).

////////////////////////

SCRISOARE DESCHISĂ

DOMNULUI GABRIEL OPREA

Subsemnatul, Condescu Marin, presedinte al CS Pandurii LignitUl Targu Jiu in perioada 2003 - 2014, actual creditor at Clubului, va solicit sa va asumati public vinovatia morala fata de situatia actuala a Clubului aflat in insolventa, dar cu sanse mari de a-si onora obligatiile financiare fata de jucatorii de fotbal profesionisti in perioada in care au activat   si fata de institutiile statului (ANAF).


Domnule Gabriel Oprea,

In toamna anului 2014, avand functia oficiala de ministru de interne, ati invitat la o ”discutie” Ia Bucuresti pe Primarul Municipiului Targu Jiu, Presedintele Consiliului Judetean Gorj si Directorul General al Complexului Energetic Oltenia (CEO) in calitatea pe care o aveau de reprezentanti in AGA a Pandurii Lignitul Targu Jiu si ati 'Sordonat” instalarea ca antrenor principal a domnului Iordanescu Edward Marius care sa il inlocuiasca pe Petre Grigoras fiindca echipa de fotbal mai avea rezultate cape timpul Iui Condescu... .

Incepand cu ianuarie 2015 si pentru prima data in Liga I, apare ca antrenor la Pandurii domnul Iordanescu Edward Marius, doleanta dumneavoastra fiind indeplinita! Obiectivul trasat fiind salvarea de la retrogradare. In luna iunie 2015, Ia cererea insistenta a antrenorului principal Iordanescu, pentru a putea avea rezultate si astfel sa isi indeplineasca obiectivul, este numit Ia Club ca presedinte, domnul Narcis Raducan, avand in CV-ul lui ”performante” Ia urmatoarele cluburi din Romania: Unirea Urziceni si ASA Targu Mures, ambele disparute de pe piata fotbalului romanesc.

Directorul General al GEO de [a acea vreme, Laurentiu Ciurel, angajeaza la cererea persoanei recomandate de dumneavoastra pe domnul Raducan Narcis ca Prcsedinte a/ CS Pandurii Lignitul Targu Jiu, Contractul incheiat cu domnul Raducan Narcis pentru functia de la Club (persoana juridica distincta) a fost anulat ulterior de catre instanta, acesta fiind considcrat ilegal prin Hotararea Tribunalului. In calitatea domnilor Iordanescu si Raducan de antrenor si respectiv presedinte, in perioada 01.01.2015 octombrie 2016 reusessc urmatoarele ”performante”:

Iordanescu Edward are castiguri in valoare de 1.411.714 lei (echivalentul a 313.714 euro) pentru perioada I ianuarie 2015 - 30 iunie 2016, rezultand un venit lunar de 17.429 euro.   Raducan Narcis incaseaza, conform evidentei contabile a Clubului suma de 2.164.013 lei (echivalentul a 48().892 euro) pentru perioada iunie 2015 - octombrie.

 In octombrie 2016, la cererea preşedintelui Narcis Raducan si cu aprobarea AGA, Clubul intra in insolventa.

Dupa cum am aratat, in timp ce domnii Raducan si Iordanescu incaseaza sumele de mai sus, 60 de jucatori profesionisti legitimati la CS Pandurii Lignitul Targu Jiu (printre care Sanmartean, Radut, Antal, Axinte, Lazar, Herea, Erico, Nistor, Voiculet, Sapunaru si altii) sunt neplatiti pentru ultimele 6-8 luni de zile, fiind nevoiti sa se inscrie Ia masa credala sau concesionandu-se drepturi de televiziune ale Clubului din ianuarie 2017, cu 7 zile inainte de intrarea in insolventa.

In toata aceasta perioada in care domnii au condus activitatea Clubului Pandurii nu am putut sa ma implic in calitatea oficiala pe care o detineam si inca o detin, respectiv de representant al USMO - membru asociat al CS Pandurii Lignitul Targu Jiu, fiind sub control judiciar cu interdictia de a ma deplasa Ia sediul Clubului, din cauza unui proces penal hotarat in urma unei ”sedinte” tinute in biroul Iui Ion Calinoiu, cu ”aprobarea Bucurestiutui”. Aceasta ”hotarare” mi-a fost comunicata de catre Primarul Municipiului Targu Jiu si Presedintele PSD Gorj cu mentiunea ca ”s-a dat liber” pentru arestarea mea, fiind stabilit si procurorul care se va "ocupa de caz". In ceea ce ma priveste, controlul judiciar mi-a fost ridicat in 2016 de catre Tribunalul Olt, in aceasta perioada in care m-am ocupat de ”problemele create” Clubul intrand in insolventa, iar in urnła finalizarii procesului penal am devenit creditor al acestuia.

Intratrea in insolventa a Clubului reprezinta, din puntul nostru de vedere al creditorilor si al membrilor asociati care au aprobat intrarea in insolventa (si care s-au angajat in sustinerea financiara a Clubului in aceasta perioada) o solutie de evitare a falimentului prin recuperarea resurselor financiare risipite de domnii Raducan si Iordanescu, cu complicitatea sustinatorilor enumerati.

La intrarea in incapacitate de plata a Clubului, in afara de cei enumerati, o contributie MAJORA a avut-o si AJFP Gorj, impunand taxe si impozite necuvenite, care pana la sfarsitul anului 2018 au si fost desfiintate de catre instantelejudecatoresti. 

In 24 martie 2021, dupa 4 ani, Inalta Curte de Casatie si Justitie da dreptate Clubului Pandurii si obliga asociatii sa achite suma de 4 milioane euro, pentru perioada 2013 - 2017. Incepand cu octombrie 2021, cand este aprobat de catre Curtea de Apel Craiova noul plan de reorganizare a Clubului, acesta incepe sa isi achite catre creditori sumele datorate in perioada 2018 - 2021, peste 100 de jucatori si angajati primindu-si drepturile cuvenite, iar catre ANAF este achitata toata datoria pentru perioada 2017 - 2021, in valoare de 3.200.000 lei.

La 31.03.2022 se va incheia perioada de 5 ani prevazuta pentru Planul de reorganizare. Daca Clubul nu face dovada achitarii sumelor datorate, instanta poate declara falimentul.

Clubul are resursele financiare prezente si viitoare de a-si achita datoriile catre creditori, dar contestatiile facute de ANAF (desi si-au primit toti banii din datoria curenta) si cererile de faliment ale domnilor Narcis Raducan (ce revendica suma de 450.000 Iei, suma ce de fapt a fost anulata de catre instanta) si Edward Iordanescu (ce revendica o datorie de 1 1.500 euro, respectiv 0.05% din ce a castigat si suma nedatorata, conform evidentelor Clubului) au oprit platile catre ceilalti creditori. Pana la solutionarea de catre instanta a contestatiei ANAF si a cererilor de faliment ale domnilor de mai sus, perioada de 5 ani amintita sigur va fi depasita, respectiv data de 31.03.2022.

Pentru realizarea obiectivului propus de catre creditori, respectiv iesirea din insolventa, am negociat si am obtinut acordul creditorilor esentiali si emblematici (printre care Sanmartean, Lazar, Radut si altii) prin care acestia renunta in favoarea Clubului si pentru obiectivul propus la 25% din sumele cuvenite. Din suma ramasa accepta sa primeasca 10% pana la 31.03.2022 urmand ca diferenta de 65% sa fie incasata dupa iesirea din insolventa a Clubului, pana Ia cel tarziu 31.07.2022.

Vreau sa va spun ca tot efortul si sacrificial jucatorilor si creditorilor care nu au fost platiti de Raducan si Iordanescu este in zadar, dnca instanta va decide intrarca in faliment, asa cum respectivii domni au cerut Tribunalului Gorj.

Am considerat ca este necesar sa va arat consecintele catastrofale din punct de vedere sportiv si economic pentru care sunteti reaponsabil cel putin moral, rugandu-va ca pe viitor sa nu mai ”recomandati” astfel de ”formule” de echipa de conducere catre finaluri acum previzibile! Iar pentru ca fotbalul sa poata avea un viitor si in Romania, odata cu numirea domnului Iordanescu Edward Marius la conducerea echipei nationale de fotbal, acesta trebuie sa isi asume trecutul, iar dumneavoastra sa incercati sa va feriti sa mai faceti recomandari in lumea fotbalului bazandu-va pe prietenia cu ”Generalul”.

Daca ar fi sa anticipez, dupa 6 luni de la conducerea echipei nationale de fotbal a Romaniei, domnul Iordanescu JR va cere venirea pe postul domnului Mihai Stoichita a domnului Narcis Raducan.

Pandurii va reusi, cu spijinul asociatilor, a celor care mai spera sa isi recupereze o parte din drepturile cuvenite si a celor care timp de 60 de ani sunt langa aceasta echita sa isi continuie activitatea sportiva”.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici