Aderarea la Schengen, descentralizarea şi siguranţa cetăţenilor, priorităţile lui Blaga la MAI

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga, a spus, miercuri, la ceremonia de instalare în funcţie, că printre priorităţile mandatului său sunt aderarea la Spaţiul Schengen în 27 martie 2011, realizarea descentralizării, creşterea capacităţii administrative şi siguranţa cetăţenilor.

19 afișări
Imaginea articolului Aderarea la Schengen, descentralizarea şi siguranţa cetăţenilor, priorităţile lui Blaga la MAI

Aderarea la Schengen, descentralizarea şi siguranţa cetăţenilor, priorităţile lui Blaga la MAI

Blaga a declarat, la ceremonia de instalare în funcţia de ministru al Administraţiei şi Internelor, care s-a desfăşurat în prezenţa preşedintelui Traian Băsescu, că realizarea descentralizării şi creşterea capacităţii administrative sunt măsurile care vor contribui la îndeplinirea obiectivului prezidenţial, respectiv acela de modernizare a României.

Ministrul Vasile Blaga a menţionat că aderarea României la Spaţiul Schengen, în data de 27 martie 2011, este o altă prioritate a MAI, astfel încât românii să poată beneficia de drepturi similare celorlalţi cetăţeni din Schengen.

Creşterea siguranţei cetăţenilor şi recâştigarea încrederii în structurile de ordine publică sunt alte două obiective ale mandatului ministrului Vasile Blaga.

Blaga a mai spus că dacă în 27 martie 2011 România va adera la Spaţiul Schengen, celelalte două obiective principale, şi anume siguranţa cetăţeanului şi încrederea în instituţie, sunt atinse.

Blaga a mai precizat că 2010 va fi un an foarte dificil şi că se cere prea mult de la buget atunci când multe forţe nu colaborează.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici