Adjunctul şefului IPJ Cluj, eliberat din funcţie după un control şi revenit pe post, a fost numit şef la Arme

Adjunctul şefului IPJ Cluj, Cristian Dan Pintea - care fusese eliberat din funcţie după ce Corpul de control al premierului a confirmat că a nedreptăţit un subaltern ce îl sancţionase în trafic, dar care revenise pe post în urma unei decizii a instanţei, a fost numit şef al Serviciului Arme.

282 afișări
Imaginea articolului Adjunctul şefului IPJ Cluj, eliberat din funcţie după un control şi revenit pe post, a fost numit şef la Arme

Adjunctul şefului IPJ Cluj, eliberat din funcţie după un control şi revenit pe post, a fost numit şef la Arme

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Poliţia Judeţeană Cluj, comisarul-şef de poliţie Lucian Traian Bob a fost eliberat, vineri, din funcţia de şef al Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul IPJ Cluj şi a fost numit în funcţia de şef serviciu la Serviciul Rutier, din cadrul aceleiaşi unităţi.

Tot vineri, comisarul-şef de poliţie Cristian Dan Pintea a fost numit în funcţia de şef serviciu la Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, din cadrul inspectoratului, se arată în documentul citat.

Ambele numiri au fost făcute prin dispoziţii ale şefului Poliţiei Judeţene Cluj, chestorul Tudor Grindean.

În 11 octombrie 2013, Cristian Dan Pintea, adjunct al şefului Poliţiei Judeţene Cluj, fusese eliberat din funcţie, prin dispoziţie a şefului Poliţiei Române, Petre Tobă, fiind "pus la dispoziţia IPJ Cluj în vederea numirii într-o altă funcţie".

Pintea era cercetat în Consiliul Superior de Disciplină al IGPR.

Cristian Dan Pintea fusese eliberat din funcţie în urma unui raport al Corpului de Control al premierului Victor Ponta, care începuse o anchetă la IPJ Cluj, după ce un fost poliţist, Sergiu Todea, a demisionat în luna august, susţinând că a fost umilit de un şef - Cristian Pintea - pe care l-a amendat în trafic în urmă cu trei ani. Pintea, aflat la volanul unei maşini, nu ar fi acordat prioritate la o trecere pentru pietoni. Todea susţinea că, ulterior, a fost şicanat aproape doi ani, fiind totodată sancţionat.

În nota Corpului de control al premierului se arăta că Todea a fost sancţionat de trei ori în perioada 2011-2012, pentru neglijenţă manifestată în îndeplinirea dispoziţiilor primite de la şefii ierarhici (mustrare scrisă), comportare necorespunzătoare în serviciu (mustrare scrisă) şi din nou neglijenţă manifestată în îndeplinirea dispoziţiilor primite de la şefii ierarhici (trecerea în funcţia inferioară de agent III).

Sergiu Todea şi-a dovedit nevinovăţia în instanţă, unde procesele-verbale de sancţionare a sa au fost anulate, iar ulterior, în august 2013, şi-a dat demisia din Poliţie.

În nota Corpului de control se arăta că împrejurările reţinute de către instanţa de judecată, precum şi anularea sancţiunii evidenţiază caracterul netemeinic al sancţiunii disciplinare, dar şi preocuparea conducerii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj de a găsi motive de sancţionare disciplinară a agentului, fără a evalua în mod corect şi nepărtinitor situaţia de fapt.

Reprezentanţii Poliţiei Judeţene Cluj au declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX, că Dan Cristian Pintea a atacat în instanţă dispoziţia de eliberare din funcţie, iar la sfârşitul anului trecut a fost repus în funcţia de adjunct al şefului IPJ Cluj, printr-o sentinţă a Tribunalului Cluj.

Vineri, el a fost eliberat din nou din funcţia de adjunct al şefului IPJ Cluj, prin dispoziţie a şefului Poliţiei Române.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici