Adjunctul şefului Poliţiei Capitalei, Lucian Guran, cercetat în cazul scandalului de la Plaza

Adjunctul şefului Poliţiei Captalei, chestorul de poliţie Lucian Guran şi adjunctul Secţiei de Investigaţii Criminale din IGPR, Marian Stoicescu, sunt cercetaţi prealabil în urma scandalului de la mall-ul Plaza România, potrivit unor surse oficiale.

183 afișări
Imaginea articolului Adjunctul şefului Poliţiei Capitalei, Lucian Guran, cercetat în cazul scandalului de la Plaza

Lucian Guran (Imagine din arhivă; Bogdan Maran/Mediafax Foto)

În urma aceluiaşi scandal, şeful Poliţiei Capitalei, chestorul principal de poliţie Marian Tutilescu, a fost schimbat, joi, din funcţie.

Potrivit unor surse oficiale, în locul lui Marian Tutilescu ar putea fi numit comisarul şef de poliţie, Mihai Călinescu.

Marian Tutilescu a cerut să fie transferat la Direcţia de Permise şi Înmatriculări Vehicule, au declarat, joi seară, pentru MEDIAFAX, surse oficiale.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Capitalei, comisarul Christian Ciocan, chestorul principal de poliţie Marian Tutilescu nu a fost informat despre această schimbare.

La sfârşitul lunii februarie, cinci persoane au fost reţinuţi de poliţiştii Secţiei 22 din Capitală, după ce ar fi provocat un scandal în mall-ul bucureştean Plaza România, intrând în conflict cu agenţi ai firmei de pază BGS.

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Dan Nica, anunţa atunci că a dispus Corpului de control al ministerului să facă o anchetă la clubul Dinamo din Braşov, în urma incidentului de la mall-ul Plaza din Capitală, în care a fost implicat Eugen Preda, sportiv al clubului şi agent de poliţie.

Totodată, Corpul de Control al MAI a efectuat un control şi la Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti privind modul în care se desfăşoară activităţile de asigurare a ordinii şi siguranţei publice, precum şi cele de supraveghere a grupărilor criminale care acţionează pe raza Capitalei.

Nica preciza că toate persoanele care au o implicare, în sensul încălcării ordinelor interne de funcţionare a MAI, în acest caz, ca urmare a raportului pe care îl va primi de la Corpul de Control, vor fi demise.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici