Administraţia ArcelorMittal Galaţi refuză o nouă negociere a Contractului Colectiv de Muncă

Sindicatele Solidaritatea şi Forum de la ArcelorMittal Galaţi au cerut administraţiei să înceapă negocierile noului Contract Colectiv de Muncă, dar reprezentanţii companiei afirmă că discuţiile pe acestă temă s-au încheiat şi nu au niciun motiv să le reia.

63 afișări
Imaginea articolului Administraţia ArcelorMittal Galaţi refuză o nouă negociere a Contractului Colectiv de Muncă

Administraţia ArcelorMittal Galaţi refuză o nouă negociere a Contractului Colectiv de Muncă (Imagine: Mediafax Foto)

Cele două grupări sindicale care nu au semnat, la negocierea Contractului Colectiv de Muncă (CCM) pentru 2008, propunerea administraţiei de majorare salarială cu 9,5%, cer o nouă negociere, dar administraţia refuză să se aşeze din nou la masă cu reprezentanţii celor nemulţumiţi. Fără cele două sindicate însă noul CCM nu poate fi înregistrat însă la Direcţia de Muncă Galaţi şi nu poate produce efecte legale. Solidaritatea şi Forum susţin că noi negocieri ar trebui făcute în intervalul 13 mai-13 iunie, când expiră contractul.

Reprezentanţii companiei spun că ultima ofertă este una corectă şi nu au un motiv să se întâlnească din nou cu sindicaliştii.

"S-a ajuns la o etapă în care, uitându-ne la starea în care se găseşte compania şi la programul ei de dezvoltare pentru viitor, am făcut o ofertă şi noi considerăm că este o ofertă foarte corectă şi deja am implementat-o începând cu 1 ianuarie 2008. Desigur, suntem deschişi la discuţii cu oricine şi ceea ce ne dorim este ca Solidaritatea şi Forum să accepte oferta corectă pe care am făcut-o. Considerăm că timpul de negociere a fost foarte lung. Acum ne aşteptăm ca toată lumea să lucreze pentru companie, să funcţioneze acest combinat la capacitate", a declarat Augustine Kochuparampil, general manager al ArcelorMittal Galaţi, într-o conferinţă de presă susţinută duminică, la sediul companiei.

În opinia sa, probabilitatea declanşării unei noi greve este redusă, chiar dacă recunoaşte că muncitorii nu au obţinut majorările salariale dorite.

Gheorghe Tiber, liderul Solidarităţii, a spus recent că va înregistra un nou conflict de muncă dacă administraţia refuză noi negocieri iar după data de 13 iunie nu va fi un nou CCM.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici