Administraţia Dacia Piteşti oferă o majorare de 12 la sută a salariului mediu brut

Administraţia Dacia Piteşti oferă o creştere de 18,5 la sută pentru angajaţii cu salariul minim şi o majorare cu 12 la sută a salariului mediu brut, a anunţat, luni, într-o conferinţă de presă, directorul de comunicare al Dacia Piteşti, Liviu Ion.

39 afișări
Imaginea articolului Administraţia Dacia Piteşti oferă o majorare de 12 la sută a salariului mediu brut

Administraţia Dacia Piteşti oferă o majorare de 12 la sută a salariului mediu brut (Imagine: Mediafax Foto)

Ion a spus că administraţia nu poate acorda o majorare salarială de 550 de lei, asa cum au cerut sindicaliştii şi că adunând toate cererile salariale solicitate de sindicat s-ar ajunge la o creştere de peste 70 la sută, lucru care nu poate fi luat în calcul, în condiţiile în care Dacia are de recuperat în continuare pierderi de 61 de milioane de euro.

Potrivit sursei citate, patronatul oferă şi o primă pentru rezultatele anului 2007, echivalentă cu un salariu de bază individual acordat într-o singură tranşă, această primă fiind de minimum 1.020 de lei, dar şi prime de Paşte şi prime de vacanţe.

Liviu Ion a afirmat că în perioada 2000-2004 Dacia a avut pierderi de 363 milioane de euro şi totuşi, aproximativ în aceeaşi perioadă, au fost făcute investiţii de 800 de milioane de euro.

Sursa citată a spus că pentru relansarea uzinei au fost făcute eforturi deosebite, pentru ameliorarea condiţiilor de lucru fiind investiţi, în anul 2007, 4,6 milioane de euro.

"Tot profitul Daciei a fost reinvestit, niciun ban nu a plecat în Franţa. Lumea trebuie să ştie că media investiţiilor anuale la Dacia este 200 de milioane de euro, iar în 2007 Dacia a investit 4,6 milioane de euro în 2007 şi va investi 5,6 milioane de euro în 2008 pentru ameliorarea condiţiilor de lucru. Dacia oferă salarii realiste, iar solicitările salariale ale sindicaliştilor pun în pericol creşterea sănătoasă a companiei şi viitorul Dacia. Ţinând cont că în 2010 noile uzine Renault din Maroc, India şi Rusia vor fi în măsură să producă şi ele autoturismul Logan. Asta nu înseamnă mutarea uzinei", a mai spus Ion.

Potrivit directorului de comunicare al Dacia, nu pot fi comparate salariile angajaţilor Renault din Franţa cu cele ale angajaţilor din Turcia şi cu cele ale salariaţilor de la Dacia din România pentru că sunt ţări diferite cu economii diferite, însă salariile Dacia sunt peste media pe economie. El a spus că dacă în 2004 un salariat Dacia cumpăra un Logan cu 38 de salarii, în prezent îl cumpără cu 19 salarii.

De asemeanea, la Dacia Piteşti Renault au fost făcute 3.500 de angajări în 2007, iar în acest an vor mai fi angajate 3.000 de persoane, a mai susţinut sursa citată.

Directorul de comunicare al Dacia Piteşti a mai spus că administraţia este deschisă permanent dialogului cu sindicatele, iar această disponibilitate a existat "si sâmbătă, şi duminică şi astăzi", patronatul aşteptându-i în continuare pe sindicalişti la negocieri.

Liviu Ion a adăugat că în prezent 49 la sută dintre angajaţii uzinei sunt în grevă generală, şi nu 80 la sută, aşa cum anunţaseră sindicaliştii şi a spus că nu are informaţii dacă administraţia va acţiona sau nu în judecată sindicatul pentru grevă.

Reprezentantul Dacia Renault nu a putut estima la cât se ridică pierderile produse societăţii prin această grevă, însă a spus că nu există întârzieri la livrări.

Angajaţii uzinei Dacia Renault din Piteşti au intrat în grevă generală pe termen nelimitat, luni dimineaţă, începând cu ora 7.00, după ce au eşuat negocierile purtate de sindicat cu patronatul fabricii privind majorările salariale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici