Administratorul firmei pe terenul căreia Ionuţ a fost omorât de câini, audiat la Parchet

Administratorul firmei pe terenul căreia Ionuţ Anghel a fost omorât de câini este audiat la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

1162 afișări
Imaginea articolului Administratorul firmei pe terenul căreia Ionuţ a fost omorât de câini, audiat la Parchet

Administratorul firmei pe terenul căreia Ionuţ a fost omorât de câini, audiat la Parchet (Imagine: Victor Ciupuliga/Mediafax Foto)

Constantin Ciorăscu a fost adus, luni, la Parchetul instanţei supreme cu mandat, întrucât nu s-a prezentat după ce a fost citat de anchetatori pentru a da declaraţii în dosarul în care se fac cercetări privind împrejurările în care a murit Ionuţ Anghel, după ce a fost muşcat de câini lângă Parcul Tei din Sectorul 2 al Capitalei, au declarat surse judiciare.

La intrarea în sediul Parchetului instanţei supreme, Ciorăscu nu a dorit să facă declaraţii. Întrebat dacă se simte vinovat de moartea lui Ionuţ, Ciorăscu a făcut semn că nu.

Ionuţ Anghel, în vârstă de patru ani, a murit în 2 septembrie, după ce a fost atacat de câini maidanezi, în apropierea Parcului Tei, iar fratele acestuia, de şase ani, a fost muşcat de un picior, dar a reuşit să fugă şi să-şi anunţe bunica.

Decesul a fost cauzat de hemoragia externă, pe corpul copilului fiind găsite sute de plăgi, declara în 3 septembrie, pentru MEDIAFAX, medicul care a făcut autopsia, Abdo Salem, de la Institutul Naţional de Medicină Legală (INML). Medicul a precizat că doar pe tălpile copilului de patru ani nu au fost găsite plăgi, restul corpului fiind cu sute de muşcături de câini.

Dosarul penal a fost deschis în 3 septembrie de Parchetul Tribunalului Bucureşti, iar o zi mai târziu ancheta a fost preluată de procurorii Parchetului instanţei supreme, având în vedere complexitatea cauzei şi intensa mediatizare a acesteia.

Procurorii fac cercetări privind împrejurările în care a murit Ionuţ Anghel şi verifică dacă au fost respectate dispoziţiile OUG 155/2001 privind programul de gestionare a câinilor fără stăpân.

Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie anunţa că dosarul privind uciderea de către câini maidanezi a lui Ionuţ Anghel este în faza actelor premergătoare.

Procurorii le-au audiat, în 6 septembrie, pe Carmen Secăreanu, preşedinta Asociaţiei Caleidoscop, şi pe Lavinia Mirela Nica, fost voluntar al Asociaţiei Caleidoscop, care în 2008 a semnat, în numele ONG-ului, pentru adoptarea unuia dintre câinii care l-au omorât pe Ionuţ Anghel.

Avocata preşedintelui Asociaţiei Caleidoscop declara, la ieşirea de la Parchetul instanţei supreme, că aceasta este incriminată în dosarul privind moartea lui Ionuţ Anghel, dar nu a fost pusă încă sub acuzare.

Avocatul Valentin Răchiţeanu, cel care o apără pe Lavinia Nica, spunea că aceasta are în prezent calitatea de martor, că procedurile sunt în curs şi că procurorii efectuează "expertize criminalistice". Răchiţeanu arăta că Nica regretă "tragedia" şi că stă la dispoziţia procurorilor în cazul acestei anchete. El preciza că Nica este o persoană emotivă, tânără şi că nu a ştiut cum să reacţioneze la acuzaţiile presei şi la demararea anchetei.

Lavinia Mirela Nica declara, săptămâna trecută, că ceea ce s-a întâmplat a fost un accident, iar ea are conştiinţa curată, potrivit stirileprotv.ro.

În acest dosar a mai fost audiat, în 4 septembrie, Răzvan Băncescu, coordonator de proiect la Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor.

Răzvan Băncescu declara, la ieşirea de la Parchetul instanei supreme, că nu se simte în niciun fel răspunzător pentru incidentul în urma căruia copilul de patru ani a murit sfâşiat de câini.

Băncescu preciza că a fost chemat de anchetatori pentru a da declaraţii în calitate de martor şi a adus mai multe documente, întrucât unul dintre câinii care au atacat copilul a fost al ASPA, fiind adoptat în decembrie 2008 de Asociaţia Caleidoscop. Acesta a afirmat că, din informaţiile sale, Asociaţia Caleidoscop a adoptat nouă câini de la ASPA.

Şase câini au fost ridicaţi în 2 septembrue de pe proprietatea firmei din apropierea Parcului Tei. Unul dintre aceştia, care avea urme de sânge pe bot, fusese sterilizat de ASPA şi adoptat de Fundaţia Caleidoscop în 2008, declara Răzvan Băncescu.

Poliţiştii au amendat, săptămâna trecută, firma SC Tei SRL, care are în administrare terenul de pe strada Tuzla, din apropierea Parcului Tei, unde a fost ucis Ionuţ Anghel. Reprezentanţii firmei au primit o amendă de 2.000 de lei pentru că nu aveau un plan de pază a proprietăţii, au declarat pentru MEDIAFAX surse din Poliţia Capitalei.

De asemenea, paznicul proprietăţii a fost amendat de poliţişti cu 300 de lei pentru că nu avea atestat, acesta nefiind calificat pentru a presta servicii de pază.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici