ADMITEREA LA FACULTATE: Şase universităţi autorizate nu mai pot organiza admitere pentru că nu au solicitat evaluare

Şase instituţii de învăţământ superior autorizate să funcţioneze provizoriu nu vor mai putea organiza admitere, începând cu anul universitar 2013-2014, pentru că nu au solicitat evaluare la termen şi au mai multe nereguli, a declarat ministrul pentru Învăţământ Superior Mihnea Costoiu.

4546 afişări
Imaginea articolului ADMITEREA LA FACULTATE: Şase universităţi autorizate nu mai pot organiza admitere pentru că nu au solicitat evaluare

ADMITEREA LA FACULTATE: Şase universităţi autorizate nu mai pot organiza admitere pentru că nu au solicitat evaluare (Imagine: Thomas Dan/ Arhiva Mediafax Foto)

Cele şase universităţi vor intra în lichidare pentru toate programele de studii de licenţă, a precizat ministrul Mihnea Costoiu, atrăgând atenţia candidaţilor că trebuie să verifice la fiecare universitate dacă programul de studii pentru care optează este autorizat provizoriu sau acreditat.

Instituţiile vizate sunt Universitatea "Mihai Viteazul" din Craiova, Institutul Teologic Romano-Catolic din Iaşi, Societatea Ateneul Român - Universitatea Ecologică "Traian" din Deva, Fundaţia Univeristară "Milenium" din Timişoara, Fundaţia pentru Promovarea Învăţământului European (FINE) - Universitatea Wales- România din Bucureşti şi Asociaţia pentru Învăţământ Superior în Comerţ şi Turism - Universitatea de Ştiinţe, Arte şi Meserii din Bucureşti.

Pentru toate programele de studii de licenţă din structura acestora, prin Hotărârea de Guvern 707/2012 s-a prevăzut obligaţia de a solicita intrarea în legalitate până la 31 martie 2013, respectiv să facă solicitare de evaluare, a explicat ministrul delegat pentru Învăţământ Superior, Cercetare Ştiinţifică şi Dezvoltare Tehnologică Mihnea Costoiu.

Astfel, Universitatea "Mihai Viteazul" din Craiova are în structura sa şase programe de studii universitare de licenţă autorizate înperioada 1997 - 2003. Aceste programe au depăşit termenele de evaluare în vederea acreditării. Din anul 2003 instituţia nu a mai facut nici o solicitare de evaluare, a precizat Mihnea Costoiu.

Institutul Teologic Romano-Catolic din Iaşi are în structura sa două programe de studii universitare de licenţă ce au depăşit termenele de evaluare: evaluare periodică la cinci ani pentru programul de studii Teologie romano catolică pastorală respectiv acreditare pentru programul de studii Teologie romano catolică didactică (autorizare provizorie - în 1995). Din anul 1995 instituţia nu a mai făcut nici o solicitare de evaluare.

Societatea Ateneul Român- Universitatea Ecologică "Traian" din Deva are în structura sa trei programe de studii universitare de licenţă autorizate înperioada 2002 - 2003. Aceste programe au depăşit termenele de evaluare în vederea acreditării. Din anul 2003 instituţia nu a mai făcut nicio solicitare de evaluare.

Fundaţia Univeristară "Milenium" din Timişoara are în structura sa un program de studii universitare de licenţă autorizat în 2004. Acest program a depăşit termenul de evaluare în vederea acreditării.
Din anul 2004 instituţia nu a mai făcut nicio solicitare de evaluare.

Fundaţia pentru Promovarea Învăţământului European - Universitatea Wales - România din Bucureşti are în structura sa două programe de studii universitare de licenţă autorizate în anul 2003, ce au depăşit termenele de evaluare în vederea acreditării. Din anul 2003 instituţia nu a mai făcut nicio solicitare de evaluare.

Asociaţia pentru Învăţământ Superior în Comerţ şi Turism - Universitatea de Ştiinţe, Arte şi Meserii din Bucureşti are în structura sa un program de studii universitare de licenţă autorizat în 2004, ce a depăşit termenul de evaluare în vederea acreditării. Din anul 2004 instituţia nu a mai făcut nicio solicitare de evaluare.

Potrivit lui Costoiu, alte patru universităţi, de această dată acreditate, au intrat în proces de monitorizare după ce au fost înregistrate mai multe nereguli.

Este vorba despre Univeristatea "Mihail Kogălniceanu" din Iaşi, Universitatea "Mihai Eminescu" din Timişoara, Universitatea Financiar-Bancară din Bucureşti şi Institutul Teologic Romano Catolic din Bucureşti.

Potrivit ministrului Costoiu în total din acest an vor intra în lichidare 183 de specializări din 37 de instituţii de învăţământ superior din ţară.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici